Na zunaj hrustljavo, v notranjosti mehko in sočno meso v kremasti limonini omaki bo nedvomno tako, kot je osvojilo več kot 50.000 uporabnikov Pinteresta, očaralo tudi vas. Zato v predprazničnih ali prazničnih dneh pripravite piščanca v okusni omaki, ki zagotovo ne bo ostala na krožniku.
Recept je objavila kulinarična blogerka Chungah.
Več odličnih receptov vas čaka na Facebooku.
Sestavine:
- Osem piščančjih stegen s kožo in kostmi;
- žlička dimljene paprike v prahu;
- sol in sveže mleti poper po okusu;
- tri žlice neslanega masla;
- trije sesekljani stroki česna;
- skodelica piščančje juhe;
- pol skodelice smetane za kuhanje;
- četrtina skodelice naribanega parmezana;
- sok ene limone;
- žlička posušenega timijana;
- dve skodelici narezanih listkov mlade špinače.
Priprava:
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Stegna začinite s soljo, poprom in papriko.
- V posodi, ki je primerna tudi za peko v pečici, stopite dve žlici masla in na njem z vseh strani na hitro popecite meso. Z vsake strani ga pecite od dve do tri minute.
- Odcedite odvečno maščobo ter stegna položite na krožnik.
- V posodi stopite preostalo maslo, dodajte česen in ga približno dve minuti pražite.
- Prilijte juho, smetano, dodajte parmezan, sok limone in timijan.
- Kuhajte do vretja, znižajte temperaturo, dodajte špinačo ter kuhajte pet minut.
- V omako položite piščanca, posodo postavite v pečico ter pecite od 25 do 30 minut.
- Postrezite takoj.
Avtorica: M. FL.
Foto: Pinterest
oddajte komentar