Recept za piščanca, za katerim so ponoreli na Pinterestu

Simfonija okusov masla, limone in piščanca.

12.4.2017 ob 8:25

piscanec_IMG_5229edit.jpg

Na zunaj hrustljavo, v notranjosti mehko in sočno meso v kremasti limonini omaki bo nedvomno tako, kot je osvojilo več kot 50.000 uporabnikov Pinteresta, očaralo tudi vas. Zato v predprazničnih ali prazničnih dneh pripravite piščanca v okusni omaki, ki zagotovo ne bo ostala na krožniku.

Recept je objavila kulinarična blogerka Chungah.

Več odličnih receptov vas čaka na Facebooku

Sestavine:

  • Osem piščančjih stegen s kožo in kostmi;
  • žlička dimljene paprike v prahu;
  • sol in sveže mleti poper po okusu;
  • tri žlice neslanega masla;
  • trije sesekljani stroki česna;
  • skodelica piščančje juhe;
  • pol skodelice smetane za kuhanje;
  • četrtina skodelice naribanega parmezana;
  • sok ene limone;
  • žlička posušenega timijana;
  • dve skodelici narezanih listkov mlade špinače.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Stegna začinite s soljo, poprom in papriko.
  • V posodi, ki je primerna tudi za peko v pečici, stopite dve žlici masla in na njem z vseh strani na hitro popecite meso. Z vsake strani ga pecite od dve do tri minute.
  • Odcedite odvečno maščobo ter stegna položite na krožnik.
  • V posodi stopite preostalo maslo, dodajte česen in ga približno dve minuti pražite.
  • Prilijte juho, smetano, dodajte parmezan, sok limone in timijan.
  • Kuhajte do vretja, znižajte temperaturo, dodajte špinačo ter kuhajte pet minut.
  • V omako položite piščanca, posodo postavite v pečico ter pecite od 25 do 30 minut.
  • Postrezite takoj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Pinterest


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)