30.3.2017 ob 10:15
V včerajšnji oddaji Masterchef je Sašo Weilgoni pripravil sendvič, ki je povsem navdušil žirante. S sestavinami, ki so značilne za nordijsko kuhinjo, je ustvaril mornarski sendvič, za katerega je dejal, da je bolan. Seveda je mislil bolano dober. Očitno je bil res odličen, saj so bili žiranti nad njim navdušeni, ob poizkušanju pa so si zraven privoščili še temno pivo.
Če so se tudi vam ob opazovanju tega sendviča pocedile sline, pa si ga lahko naredite tudi doma, saj je Sašo za Mično razkril recept svoje mojstrovine.
Čas priprave vam bo vzel približno 25 minut, od tega je 20 minut kuhanja. Sestavine, ki jih potrebujete so:
Postopek priprave Sašo opiše tako:
Najprej popečemo masleno bučo na maslu, ko porjavi jo spasiramo s smetano in creme fraiche. Tekstura naj bo podobna humusu.
Nato popečemo zrezka, sam sem ju popekel na medium in ju položil »počivat« v alufolijo.
Sledi priprava karamelizirane čebule. Med praženjem čebule sem dodal sladkor, ko se sladkor stopi, je čebula končana.
V skodelici zmešaš džem, gorčična semena in creme fraiche.
Rezine kruha popečemo na maslu in jih rahlo premažemo s strtim česnom.
Najprej na kruh namažemo bučni namaz, temu sledi narezano meso, nato karamelizirana čebula in namaz iz džema. Na vrh položite drugi kos kruha.
Dodatni nasvet je: bolj, ko si lačen, več mesa uporabi.
Avtor: P. Pa.
Foto: Pop TV
oddajte komentar