16.3.2017 ob 7:10
Zgodba Elle Woodward je podobna zgodbam številnih ljudi, ki so popolnoma spremenili svojo prehrano. Bila je nora na sladkarije, sadja in zelenjave se skoraj ni pritaknila in le redko si je sama pripravila kakšen obrok, saj ni znala kuhati. Potem pa je zbolela za hudo boleznijo, ki jo je položila v posteljo. Zdravila niso pomagala, energije ji je vedno bolj primanjkovalo in še zadnje upanje je bila drugačna prehrana. Začela je jesti zelenjavo in sadje, a ker ni znala kuhati so bili njeni obroki precej monotoni.
A je vztrajala in spoznavala nove okuse in kombinacije, se učila priprave ter za lastno vzpodbudo začela pisati kulinarični blog. Sedaj ima njen blog Deliciously Ella več kot milijon bralcev, izdala je že dve knjigi in njen prvenec Slastno z Ello, ki je izšel tudi v slovenščini, je najbolje prodajana kuharska knjiga v Veliki Britaniji. Ja, punca je prehitela slavnega Jamieja Oliverja!
In če se vrnemo na začetek, k zgodbi, ki je skupna številnim veganom. Ellina diagnoza se je izboljšala, sedaj je zdrava in polna energije. Se pa njena veganska pot razlikuje po tem, da so njeni recepti enostavni, hkrati pa ob vsakem receptu ponuja tudi dopolnitev z mesom, ribami, mlečnimi izdelki ali jajci. Torej, nikogar ne sili, da se odpove svojemu načinu prehranjevanja. Le malce bolj zdravega predstavi.
Mi smo preizkusili jutranji puding s čijo, ki se ga pripravi že večer prej, kar je izjemno praktično, ko se nam zjutraj mudi.
Sestavine:
- 300 ml mandljevega mleka
- 1 zrela banana
- 1 žlica mandljevega masla
- 1 čajna žlička medu ali javorjevega sirupa
- Pest zamrznjenih borovnic
- Pet jedilnih žlic semen čije
Mleko, banano, maslo, med in borovnice damo v mešalnik in zmešamo, da nastane gladka kremna zmes.
Vlijemo v skodelico ali kozarec in vmešamo pet žlic čije.
Skodelico pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi in semena čije nabreknejo.
Puding pojemo, kakršen je, lahko pa ga obogatimo še s svežim sadjem in hrustljavimi misliji.
Dobro jutro in dober tek!
Avtorica: Da. M.
oddajte komentar