Po podatkih, objavljenih na portalu Mental Floss vsaki dve sekundi in pol na svetu prodajo kozarec lešnikovega namaza, Nutelle.
To nedvomno zgovorno priča o priljubljenosti te kreme, ki pa vsebuje veliko sladkorja in o njenem vplivu na zdravje bi se dalo razpravljati v nedogled.
Prav zato po portalu Wellness Mama povzemamo recept za vegansko različico čokoladno-lešnikovega namaza, ki ga lahko doma pripravite v samo 20 minutah.
Nanizane sestavine zadostujejo za dve skodelici, približno 500 gramov kreme, ki jo lahko v hladilniku shranjujete nekaj tednov.
Sestavine:
- Dve skodelici (480 gramov) lešnikov;
- tretjina skodelice (80 gramov)sladkorja . Uporabite lahko tudi sladkor sladkorne trske ali sirup agave;
- četrtina skodelice (60 gramov) kakavovega prahu;
- žlica kokosovega olja;
- čajna žlička arome vanilje;
- osmina čajne žličke soli.
Priprava:
- Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija in v njej lešnike pražite od 12 do 15 minut, dokler ne razvijejo intenzivnega vonja.
- Lešnike stresite v steklen kozarec in jih stresajte, dokler ne odpade njihova rjava kožica.
- Olupljene lešnike stresite v blender in jih meljite približno pet minut.
- Dodajte ostale sestavine in mešajte, da se spremenijo v kremast, čokoladno- lešnikov namaz.
- Z njim napolnite steklen kozarec in ga pospravite v hladilniku.
Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock
oddajte komentar