Sanjate o tropskih otokih z mogočnimi palmami, belimi plažami in kristalno čistim morjem? Nedvomno se vam v sanjah prikazuje tudi ananas. Sočni sadež, brez katerega si ni mogoče zamisliti uživancije pod vročim soncem.
In prav z njegovo pomočjo lahko trope prikličete v vaš dom. Poglejte si tri domiselne recepte kulinaričnih blogerk in z njihovo pomočjo boste nedvomno popestrili poletno kuhinjo ter uživali kot na tropskem otoku. In to vsak dan!
Ananasova smoothie skodelica
Odlična je za zajtrk, po vadbi ali kar tako, ko potrebujete nov odmerek energije.
Sestavine:
- 60 mililitrov mandljevega mleka;
- ena zrela banana;
- en ananas;
- žlica ali dve medu.
Obloga:
- Rezine banan;
- koščki ananasa;
- nariban kokos;
- čia semena;
- med.
Priprava:
- Ananas po dolžini prerežite na polovico, izdolbite meso, da dobite dve skodelici.
- Meso ananasa, banano, med in mleko v blenderju zmeljite v tekočo zmes.
- Nalijte jo v skodelice in postavite za nekaj ur v zamrzovalnik, naj se nekoliko strdi, a ne povsem zamrzne.
- Preden postrežete, ohlajeni smoothie obložite z rezinami banane, ananasa, naribanim kokosom, posujte s čia semeni in pokapljajte z nekaj kapljicami medu.
Ananasove sklede za zajtrk
Sestavine:
- En ananas;
- skodelica robidnic;
- skodelica polnomastnega grškega jogurta;
- peščica čia semena;
- pol skodelice mletih mandljev.
Priprava:
- Ananas prerežite na polovico in izdolbite meso.
- Vanj najprej nalijte jogurt, posujte ga z robidnicami, mandlji in čia semeni.
Ananas s kozicami in popečenim rižem
Čudovita kombinacija slanega, kislega, sladkega in začinjenega okusa, ki je kot nalašč za poletno kosilo.
Sestavine:
- 350 gramov surovega rjavega riža;
- žlica olja;
- 200 gramov očiščenih kozic;
- meso ananasa, narezano na kocke;
- 50 gramov narezane mlade čebule;
- trije feferoni, narezani na manjše koščke (če ne marate pekočega, lahko dodate manjšo sladko papriko);
- trije stroki česna;
- dve žlici sojine omake;
- koriander za okras.
Priprava:
- Po navodilih na embalaži skuhajte riž in ga pohladite.
- Ananas prerežite na polovico in izdolbite meso, da dobite dve skodelici.
- Meso ananasa narežite na manjše koščke.
- V voku ali ponvi na olju popražite kozice in jih kuhajte do mehkega.
- Kozice odstranite in na isti maščobi popražite čebulo, česen in feferone.
- Dodajte sojino omako in mešajte pol minute. Po potrebi dodajte malo vode.
- Primešajte ostale sestavine, dobro pomešajte in naložite v posodice ananasa.
- Okrasite s koriandrom ter postrezite.
Avtorica: M. FL.
Foto: Pixabay, Instagram
oddajte komentar