Poletna sproščenost pride do izraza tudi na jedilnikih. Kar pomeni, da so jedi na krožnikih enostavnejše, lažje, osvežujoče, a prav tako okusne. Testenine so nedvomno zvezde, zlasti, če so jim dodane poletne začimbe in zelenjava.
Ene od njih so poletne testenine z baziliko, rikoto in paradižnkom. Pripravljene v nekaj trenutkih iz sestavin, ki jih že imate doma ter dišijo po vročih počitniških dneh.
Sestavine za šest oseb
- 500 gramov špagetov ali drugih dolgih testenin
- tri žlice ekstra deviškega olivnega olja
- polovica na drobno sesekljane čebule
- 250 gramov svežih češnjevih paradižnikov
- trije sesekljani stroki česna
- sol in poper po okusu
- tri žličke sesekljane sveže bazilike
- 240 gramov rikota sira
Priprava
- Do primerne trdote skuhajte testenine. Ko jih odlijete, vode ne zlivajte stran.
- Na olivnem olju pet do šest minut pražite čebulo, dodajte na polovice narezane paradižnike in česen ter približno deset minut kuhajte na zmernem ognju.
- Omako začinite s poprom in soljo, dodajte 80 mililitrov vode, v kateri ste kuhali testenine in dobro zmešajte.
- Če menite, da je tekočine premalo, lahko dodate še malo vode.
- V omako stresite testenine, dobro premešajte in jih naložite na krožnike.
- Na testenine na koncu položite rikoto in jih posujte z baziliko.
Recept s portala Pure Wow
Preberite še: Najboljši nasveti italijanskih mojstrov kuhanja
Morda vas zanima tudi: Rawpasta: Ne streževa hrane gostom – hraniva prijatelje!
oddajte komentar