Privoščite testeninam zdravo preobrazbo in jih spremenite v odlično službeno malico. Z dodatkom rakcev vas bodo navdale z beljakovinami, paradižniki bodo poskrbeli za odmerek antioksidantov, česen za zdrav imusnki sistem, kapre in olive pa za izdaten okus, ki ga bo še oplemenitil feta sir. Ker boste testenine pripravili zvečer bodo, ko si jih boste privoščili, že hladne, a zato nič manj okusne. Če pa imate možnost, jih lahko za malico tudi pogrejete.
Le na mentolov bombon pred popoldanskim sestankom v nobenem primeru ne pozabite.
Več idej za zdrave obroke najdete na Facebooku.
Sestavine:
- Žlica olivnega olja;
- Dva stroka česna;
- 50 gramov očiščenih rakcev (lahko kupite zamrznjene);
- Dva sesekljana paradižnika vrste pelati;
- Dve žlici svežih lističev sesekljane bazilike;
- Pet narezanih črnih oliv;
- Žlica vloženih kaper;
- Ščepec mletega črnega popra;
- Ščep soli;
- 150 gramov testenin po izbri (priporočamo špagete ali široke rezance);
- 50 gramov feta sira.
Priprava:
- V ponvi segrejte olje.
- Na olju približno pol minute pražite sesekljan česen.
- Dodajte rakce in jih pražite približno eno minuto.
- Dodajte narezan paradižnik in baziliko, ter kuhajte približno tri minute.
- Vmešajte narezane olive, kapre in poper.
- V slani vodi skuhajte testenine, odlijte vodo in jim dodajte omako.
- Primešajte koščke sira, pohlajene testenine pa pospravite v embalažo, v kateri bodo v hladilniku počakale na jutranji odhod na delo.
- Ne pozabite s seboj vzeti tudi vilic.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar