Pred nami so lepi prvomajski prazniki. Čas, ki ga boste nedvomno namenili tudi kulinaričnemu razvajanju. Naj bo del tega nekoliko neobičajna, a okusna torta brez glutena, s hruškami, pistacijami in rožno vodico. Zagotovo bo teknila vam in vašim gostom.
Sestavine za približno 12 zalogajev:
- Rastlinsko olje;
- 240 gramov sladkorja;
- 180 gramov oluščenih, neslanih pistaciji;
- 500 gramov olupljenih in narezanih hrušk;
- 500 gramov mandljeve moke;
- šest velikih jajc;
- žlička in pol pecilnega praška;
- žlička in pol rožne vode.
Preliv:
- Dva decilitra sirupa vloženih marelic;
- pol žličke soka limone;
- žlička rožne vode;
- drobno narezane pistacije.
Navodila za torto:
- Pekač za torto premažite z oljem.
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- V sesekljalniku dobro zmešajte pistacije in sladkor.
- Ko se pistacije povsem zmeljejo, dodajte hruške, moko, pecilni prašek, jajca in rožno vodo ter mešajte, da dobite enakomerno zmes.
- Z maso napolnite pekač in torto pecite od 40 do 50 minut.
- Pečeno vzemite iz pekača in jo na rešetki povsem pohladite.
Za preliv:
- Zmešajte vse sestavine in jih s čopičem namažite po celi površini torte ter jo posujte z narezanimi pistaciji.
- Za še privlačnejši videz jo lahko okrasite z rožnimi lističi.
Avtorica: M. FL., recept s portala Pure Wow
Foto: Thinkstock
oddajte komentar