26.8.2017 ob 5:05
Avstralska avtorica Sarah Wilson v knjigi Adijo, sladkor, ki jo, mimogrede, lahko z našim kuponom dobite 20 odstotkov ceneje (več o tem najdete na dnu objave) razkriva praktične recepte, ki ne zahtevajo veliko sestavin, zlahka kakšno nadomestimo s katero od teh, ki jo imamo v hladilniku in precej enostavno skuhamo odličen in zdrav obrok. Sarah je namreč zagovornica preprostega načina življenja, ne želi pretiravati z nakupovanjem in kompliciranjem, vse to pa se odraža v njenih receptih.
In prav takšen je tudi recept za skutno torto z bučkami, ki je odlična priloga krepkemu kosilu ali pa del bruncha, na katere ste povabili prijatelje.
Skutna torta z bučkami (za 8 oseb)
Sestavine:
Kokosovo olje, maslo ali prečiščeno maslo za namastitev
2-3 velike bučke
žlička soli
550 gramov rikote
75 gramov nastrganega parmezana
2 nasekljani mladi šalotki
2 nasekljana stroka česna
lupinica 1 limone
2 veliki jajci, dobro stepeni
50 gramov razdrobljene fete
Priprava:
Pečico ogrejemo na 170' stopinj in namastimo model s premerom 23 cm ali srednje velik pekač. V multipraktiku nastrgamo bučke, jih osolimo in 15 minut pustimo na cedilu, potem pa s prsti ali žlico iztisnemo čim več vode. Zmešamo rikoto, parmezan, šalotko, česen in limonino lupinico ter primešamo dobro stepeni jajci in bučke.
Prelijemo v pekač in pečemo 1 uro. Posujemo s feto in pečemo še 25 minut oziroma tako dolgo, da se sir stopi. Skutna torta je najboljša popolnoma ohlajena, saj je tedaj čvrsta.
Postrežemo pri sobni temperaturi.
Bi imela knjigo Adijo, Sladkor? V zavihku KUPONI, ki ga najdeš na aplikaciji Mična te čaka kupon Adijo, sladkor. S tem v vseh knjigarnah Mladinske knjige dobiš 20 odstotkov popusta ob nakupu. Lahko pa popust koristiš tudi v spletni prodajalni Emka, kjer pred nakupom vpišeš besedo MICNA.
Pohiti, kupon bo aktiven do 30. avgusta!
oddajte komentar