Polona Požgan: "Dobri recepti in dobre ideje niso nikoli odveč"

Po uspešni kuharski oddaji je radijska voditeljica zdaj izdala še kuharsko knjigo.

1.12.2015 ob 10:45

IMG_0105-bg1.jpg

Polono Požgan smo najprej dodobra spoznali prek radia, kjer nas je osvojila s svojim karizmatičnim glasom, zahvaljujoč televiziji in kuhariji pa smo jo vzljubili še kot kuharico. Njena oddaja Pologa ga žge je požela veliko zanimanja, zato je bilo edino logično napisati še kuharsko knjigo, kajne?

Polona jo je predstavila v prijetnem vzdušju restavracije JB v Ljubljani, kjer smo z njo tudi sproščeno pokramljali.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Po čem se vaša kuharska knjiga razlikuje od ostaih?
Kuharija je nekaj, s čimer smo ljudje povezani od rojstva pa do smrti. Kuhamo skorajda vsak dan, dobri recepti in dobre ideje niso nikoli odveč. V moji knjigi smo skušali zbrati preproste recepte, po katerih lahko kuhajo tudi ljubiteljski kuharji. Veliko receptov je takšnih, ki sem jih sama prilagodila za svojo družino, otroke, .. nekateri so namenjeni tudi samo ženskam in sproščanju. Jaz upam, da bo ljudem všeč.

Kaj želite doseči s knjigo?
Da se bo kuhanja lotil tudi nekdo, ki ga kuharija do zdaj ni pritegnila. Navsezadnje sem se je lotila tudi jaz, ki sem enaka kot tisti "nekuharji".

Kakšne recepte bomo našli v njej?
Ne maram 15-minutne in polurne kuhe. Skušala sem delati v tej smeri, da se takrat, ko imamo čas, sproščamo skozi kuho in da lahko kaj damo tudi v zmrzovalnik.

Kaj boste pripravili za najbolj pričakovano večerjo v letu, božično večerjo?
Vsako leto gostim širšo družino s tastom in taščo ter najožjimi prijatelji, tako da nas je takrat kar veliko. Zato si jedilnik vedno pripravim kar nekaj časa vnaprej, letos ga še nimam, bom pa za sladico delala božično zloženko. Recepta zanjo v knjigi žal ni, bo pa na internetu (smeh). Za glavno jed pa vem le, da si bomo privoščili en dober kos mesa.

Vam bo v kuhinji kdo pomagal?
Ne, ne. Pomaga mi lahko morda le mož, mame in tašče pa ne pustim v kuhinjo, saj bi ves čas samo pospravljali in mi stvari zlagali tja, kjer jih potem ne najdem. Zato mi ni všeč, da se kdo drug mota po moji kuhinji, imam rada sama vse pod nadzorom.

Polonina knjiga Polona ga žge je že na voljo v vseh večjih knjigrarnah, po ceni 24,95 evra.

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Peter Irman


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)