Osem stvari, ki jih srečni počno vsak dan

Zakaj jih ne bi posnemali tudi sami?

15.3.2017 ob 4:10

srecni.jpg

Zbudili ste se z mislijo, da bo danes res vaš srečen dan in da vaše sreče prav nič ne bo moglo pregnati. A že ob neokusni jutranji kavi in ob gneči na cesti, ste zapadli v slabo voljo. Ta se je, ko ste naleteli na prijateljico, ki vedno izžareva pozitivno energijo in za katero se zdi, da je nič ne more vreči iz tira, še povečala. Le kako njej in njej podobnim vedno uspe? Ker pozna sledečih osem stvari, ki jih počnejo srečni. Vsak dan.

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku.  

Imajo seznam ciljev

Nekateri ga imenujejo seznam opravil, drugi zadane naloge, tretji seznam ciljev. Ne glede na to, kako mu pravite vi, sestaviti okviren dnevni razpored vam bo vzelo vsega skupaj dve minuti, a z njegovo pomočjo se boste lažje osredotočili na naloge, lažje boste ostali pri realnih ciljih in jih lažje po vrstnem redu dosegli, zato boste zvečer srečnejši.

Vsak dan pomislijo na nekaj, za kar so hvaležni

Naj bo še tako neznatnega pomena, kot je kratko sporočilo prijateljice ali sončen dan, prav malenkosti, katere največkrat spregledamo ali jih jemljemo kot samo po sebi umevne so tiste, ki prinašajo največje občutke sreče. Če jih seveda opazite.

Vsaj 20 minut preživijo v naravi

Vseeno je, ali je sončno ali oblačno, morda celo deževno, vsaj 20 minut bivanja na svežem zraku lahko izjemno izboljša razpoloženje in zmanjšuje stres, so dokazali strokovnjaki na univerzi Stanford.

Vedno na prvo mesto postavijo sebe

Ne glede na to, da so že starši ali imajo pomembno službo, vedo, da je čas, ki si ga vzamejo samo zase, pomemben. Pomislite: zagotovo boste po pol ure umika v svoj svet potrpežljivejši in srečnejši. Berite revijo, uredite si nohte ali poglejte serijo. In se pri tem ne pustite motiti.

Jedo zajtrk

Res je, lakota je huda stvar. Srečni to vedo in zato doma zjutraj nikoli ne zapustijo brez kvalitetnega jutranjega obroka. Za skodelico ovsene kaše si je vedno mogoče vzeti čas.

Pijejo veliko vode

Tako kot izpuščanje zajtrka, k slabi volji doprinese tudi dehidracija (kadar ne popijete osem kozarcev vode na dan). To nedvomno kvarno vpliva na razpoloženje, so dokazali na univerzi Connecticut. Najbolje bo, če boste imeli steklenico kar vedno na mizi. To, da jo vaša vselej nasmejana sodelavka že ima, ste najbrž opazili.

Poslušajo glasbo

Drži, nekaj tako preprostega, kot so vam ljubi ritmi, znatno izboljša razpoloženje. Pa naj zvenijo iz radija ali slušalk, so dokazali znanstveniki z Nizozemske.

Ob desetih zvečer gredo v posteljo

Vsekakor ne kasneje. Dober spanec je sveti gral dobre volje in prav takšnega počutja. Saj veste, kakšni ste, kadar niste naspani. Zato, ne glede na to, kaj je na programu televizije, ob desetih zvečer v posteljo. Zjutraj si boste hvaležni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)