Oprah in njenih pet nasvetov za srečno življenje

Pot do sreče in harmonije je po njenem prepričanju dokaj preprosta.

10.1.2018 ob 9:35

oprah_Reuters_micna.jpg

Oprah Winfrey je oseba, ki se je s svojo karizmo, prisrčnostjo in toplino usidrala v srca milijonov ljudi po vsem svetu. Njena vztrajnost, marljivost, družbena angažiranost in socialni čut so tisti, zaradi katerih se po njej zgledujejo mnogi, so jo pripravljeni poslušati ter upoštevati njene nasvete.

Na nedavni podelitvi Zlatih globusov je imela govor z močnim sporočilom, ki je na družabnih omrežjih sprožil številne odzive.

Oprah ima torej velik vpliv na široke množice in številni bi jo z veseljem posnemali ter sledili njenim vzorcem življenja. Kako do sreče, so jo povprašali pri ameriški izdaji revije Vouge, za katero je nanizala pet nasvetov, ki jih upošteva tudi sama.

Ključ je v ravnovesju

"Veliko je stvari, ki si jih želim, a vendar ne istočasno. To je celotna filozofija življenja. Lahko imaš vse, a ne moreš imeti vsega hkrati."

Ne sledi splošnim merilom lepote

"Dnevi, ko sem bila obsedena s hujšanjem, so že davno minili. Tako kot dnevi, ko sem hotela dosegati druge standarde lepote, ki jih predpisuje družba. Sedaj vem, da sem najlepša tedaj, ko se počutim dobro."

Zase si moraš vzeti čas

"Vedno najdem način, da si vzamem čas samo zase in ga preživim sama s seboj. Če govorim o idealnem scenariju, si 20 minut zase vzamem zjutraj in prav toliko zvečer."

Dan začni s hvaležnostjo

"Nikoli ne nastavljam budilk. Ne maram jih in motijo me. Vsako jutro se sama zbudim okoli šestih, saj so me na takšen ritem navadili moji psi. Prva misel, ki mi, ko odprem oči, šine skozi možgane je: Živa sem. Hvala!"

Živi v sedanjosti

"Vdihnite, izdihnite in se spomnite, da je prav to edini trenutek, za katerega veste, da obstaja in ki ga držite v svojih rokah."

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)