5.2.2016 ob 9:00
Tudi zdravi pustni krofi so lahko mehki, rahli in sočni. Naj vaše brbončice ta pust razveselijo krofi iz pirine moke po receptu Mične, ki se je odločila, da jih ne bo cvrla v olju, ampak jih bo na hitro popekla kar v pečici.
Krofe lahko napolnite z domačo marmelado ali pa jih, kot je to storila Mična, oblijete s čokoladnim prelivom in z božansko vaniljevo kremo z dodatkom kardamoma. 🍩🍩🍩
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Veste od kje sploh izvirajo krofi?
O izvoru krofov so podatki različni, vsekakor pa Dunajčani prisegajo na to, da so krofi poimenovani po kuharici Ceciliji Krapf (Cäcilie Krapf), ki je okoli leta 1690 v svoji trgovinici ob vratih Peilertorpo izdelovala Cilli Kugeln (Cilkine kroglice) - v pustnem času jih je polnila z vloženim sadjem, pozneje pa so "kroglice" preimenovali v Krapfen (krapi).
Kako Mična peče zdrave pustne krofe si poglejte v spodnjem posnetku:
Avtorica: Petra Furlan
Foto in video: P. F.
Priporočamo tudi
Več vsebin na to temo:
oddajte komentar