Najlepše ideje za sanjske počitnice v Italiji, ki jih moraš doživeti (poletje 2022)

Italija je ena izmed tistih držav sveta, ki se največkrat pojavlja na vrhu seznamov potovalnih želja.

24.5.2022 ob 10:02 | Foto: Janoka82/Getty Images | Avtor: E.N.

Najlepše ideje za sanjske počitnice v Italiji, ki jih moraš doživeti (poletje 2022)

Kako gre načrtovanje letošnjega dopusta? Verjamemo, da si zaradi negotovih zadnjih dveh let pri kupovanju letalskih vozovnic precej bolj previdna, kljub temu pa tvoja želja po čudovitem oddihu ni nič manjša.

A po nepozabno doživetje ni treba prav daleč. Imamo veliko srečo, da moramo za to, da izkusimo po celem svetu opevani dolce far niente, skočiti le čez mejo.

Uživanje kar tako, kot bi poenostavljeno prevedli moto italijanskega življenjskega sloga, zagotavlja popoln oddih. Sprostitev, polna božanske kulinarike, dobrega vina, kulture in sredozemeljskega šarma, v Italijo privablja turiste od blizu in daleč.

Si že doživela vse njene lepote?

Nedeljski izlet v Trst je le drobna pokušina vsega, kar ponuja naša prelepa soseda. Malce dlje se nahajajo čarobne Benetke in gotovo si že slišala tudi za Rim, v katerega te trenutno zelo ugodno vabijo nizkocenovni letalski ponudniki.

Kako dobro pa si seznanjena s spodnjimi italijanskimi turističnimi biseri? Priporočamo, da to poletje obiščeš vsaj enega izmed njih!

Komsko jezero

Najprej se odpravimo na sever države, malce višje od Milana, kjer leži Komsko jezero. Okrog njega se vrstijo idilična mesta in vasice, posejani s prikupnimi hišami in veličastnimi vilami. Mondena destinacija je izjemno priljubljena med hollywoodskimi zvezdniki, ničkolikokrat pa je služila tudi kot kulisa ikoničnih filmov kot je na primer James Bond. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lago Di Como Italy

Matera

Če se odpraviš proti škornjovi peti, boš odkrila Matero, eno najstarejših naselji v Evropi, staro skoraj 3000 let. Mesto iz kamna je na vsakem koraku polno kulture, okusnih grižljajev in nepozabnih razgledov, sploh v večernem času, ko se prižgejo luči in se pokrajina spremeni v čarobno kuliso, kjer so bili snemani tudi mnogi hollywoodski filmi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared(@ig_matera)

Toskana

Tudi Toskana je v preteklosti pritegnila mnoge znane režiserje, med drugimi je bil med njenimi ikoničnimi griči posnet tudi Gladiator. Roadtrip po tej nepozabni pokrajini bi lahko označili skoraj za obveznega. Zato priporočamo, da čim prej dosežeš Firence, odkriješ Sieno, skočiš v San Gimignano, Lucco in še bi lahko naštevali. Brez okušanja vrhunskih vin tu ne bo šlo, prav tako ne brez kremastega italijanskega gelata.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Tuscany (@visittuscany)

 

Sicilija

Če si želiš oddiha ob morju, pa naj te povabimo na Jug, na Sicilijo. Otok ponuja idealno platformo za nepozaben dopust, saj boš tu doživela prav vse. Pozvpni se na Etno in z nje občuduj vulkansko zaznamovano pokrajino, občuti vrvež Palerma in pokramljaj s temperamentnimi lokalci ter obvezno skoči na Scalo dei Turchi in posnemi fotografijo na ikonični beli plaži.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Scala dei Turchi (@scaladeiturchi)

 

Capri

Popoln oddih pa boš doživela tudi na Capriju, kjer ti bo dih kar zastal ob vsej lepoti, ki jo ta otoček ponuja na vsakem koraku. Limonovci, ki se kar šibijo pod težo citrusov, idilične restavracije in mondene plaže, ki kar kličejo po užitkih. Na poti tja pa se ustavi še na amalfijski obali in začuti utrip Sorenta, Positana, Amalfija ter drugih pisanih vasic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalfi Coast Italy (@amalficoast_italy)

Preberite še: Poletje 2022: Najlepši hrvaški otoki (ideje za počitnice)

Morda vas zanima tudi: Na počitnice že junija? Tu je nekaj odličnih predlogov, kam se lahko odpravite (poletje 2022)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)