Najbolje plačani igralec zaslužil 42 milijonov več kot najbolje plačana igralka

Mark Wahlberg zaslužil 68 milijonov dolarjev, Emma Stone pa 26.

23.8.2017 ob 12:10

emma_GettyImages-473407500.jpg

Marka Wahlberga, ki se je po mladostniškem rapu posvetil igralstvu, je revija Forbes postavila na vrh lestvice najbolje plačanih igralcev na svetu. V zadnjih 12 mesecih je zaslužil približno 68 milijonov dolarjev po zaslugi filma Transformerji: Zadnji vitez in nadaljevanja komedije Očka proti fotru 2. Gre za neobdavčen znesek.

Drugo mesto Forbesove lestvice je zasedel Dwayne Johnson, ki je bil lani na prvem mestu. Zaslužil je 65 milijonov dolarjev z vlogama v komedijah Obalna straža in TV seriji Ballers. Konec leta ga bo mogoče videti v remakeu filma Jumanji, aprila prihodnje leto pa v filmu Rampage. Na tretjem mestu je z 54,5 milijona dolarjev Vin Diesel iz franšize Hitri in drzni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

mark_GettyImages-699007336.jpg

S 50,5 milijona dolarjev je na četrtem mestu Adam Sandler, predvsem po zaslugi pogodbe z Netflixom, ki mu je omogočila produkcijo lastnih filmov. Začetno peterico zaključuje hongkonški zvezdnik Jackie Chan, ki je še vedno zelo priljubljen na Kitajskem in je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 49,5 milijona dolarjev. Do desetega mesta sledijo Robert Downey Jr., Tom Cruise ter bollywoodski zvezdniki Shah Rukh Khan, Salman Khan in Akshay Kumar.

Ženske igralke z bistveno nižjimi zneski

Kot ugotavljajo pri Forbesu, je deset najbolje plačanih igralcev zaslužilo precej več kot deset najbolje plačanih igralk, in sicer 488,5 milijona dolarjev v primerjavi z 172,5 milijona dolarjev, kar je revija deloma pripisala prevladi filmov o superjunakih in akcijskih filmov, ki ponujajo le peščico ženskih vlog.

Na prvem mestu lestvice najbolje plačanih igralk, objavljeni prejšnji teden, se je znašla Emma Stone z relativno skromnimi 26 milijoni dolarjev. Raziskava novinarske šole na Univerzi Južne Kalifornije pa je lani pokazala, da ženske zasedajo le 28,7 odstotka vseh govorjenih vlog v Hollywoodu, še poroča AFP.

Vir: STA
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)