Najbolj nore teorije zarot

Teorije zarot še zdaleč niso pogruntavščina sodobnega sveta in posledica epidemije koronavirusa.

11.2.2022 ob 5:32 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Najbolj nore teorije zarot

Teorije zarot niso novost, povezana z epidemijo koronavirusa. Res pa je, da jim je ta dala nov zagon in so se z okužbo pojavile trditve, ki so posledica negotovosti, neznanja, strahu in možnosti, da vsak svoje domneve in prepričanja širi s pomočjo interneta.

Skozi zgodovino je nastalo veliko tovrstnih teorij, nekatere se opirajo na zgodovinske podrobnosti, druge temeljijo na strahu in tretje, lahko bi rekli, že kar na paranojo. Poglejte nekaj najbolj razširjenih, zbral jih je portal MSN.

JFK-ja je ubila vlada

Obstajajo številne teorije o smrti ameriškega predsednika Kennedyja leta 1963 v Texasu. Najbolj razširjena govori, da je za atentatom nanj stala tedanja ameriška vlada. Veliko Američanov ne verjame, da je Lee Harvey Oswald deloval sam, biograf Philip Shenon pa trdi, da je celo Bobby Kennedy sprva verjel, da je CIA kriva za smrt njegovega brata.

COVID-19 so si izmislili mediji

Veliko takšnih in drugačnih teorij zarot se je spletlo okoli koronavirusa in bolezni, ki jo okužba z njim povzroča. Ena od njih je, da je epidemija skovanka svetovne elite, s katero bi ta lahko nadzirala svetovno populacijo.

Pristanek na luni je lažen

Zastava, ki se premika v vetru, nebo brez zvezd, neusklajene sence. Na vse to se opirajo teorije, ki trdijo, da Neil Armstrong malega koraka za človeka, a velikega za človeštvo, leta 1969 ni storil na luni, temveč je NASA vse skupaj priredila na Zemlji, resnico o tem pa skrbno skriva CIA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Moon Landing Was A Hoax (@moon_landing_hoax)

Zemlja je votla

Potem, ko so znanstveniki leta 2014 objavili, da o površju Zemlje in o tem, kaj se skriva pod zunanjimi plastmi, ne vemo veliko, so začeli teoretiki zarot slaviti. Okrepila se je teorija o votli Zemlji. Nekateri celo verjamejo, da je v notranjosti nam znane skrita še ena, vsem neznana Zemlja.

Zemlja je ravna

Društvo Ravna Zemlja se je v zadnjih letih razširilo na številne dele sveta, vse več je tako ljudi ki verjamejo, da je Zemlja ravna in nepremična ter ne vrteča se krogla, kot dokazuje znanost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flat Earth Proofs (@flat__earth__proofs)

Princ Charles je vampir

Zakaj? Ker je v sorodu z romunskim grofom Vladom Draculo, ki je bil piscu romana Grof Drakula, Bramu Stokerju v navdih. Tistim, ki verjamemo, da je tudi Charles vampir govori v prid še dejstvo, da imajo mnogi v njegovi kraljevi liniji bolezen portifirijo, za katero je značilna občutljivost na sončno svetlobo.

Mesec ni resničen

Tako je, posamezniki so prepričani, da Mesec ne obstaja. Ta teorija zarote pojav na nebu dojema zgolj kot projekcijo, praviloma pa je tesno povezana z idejo, da je Zemlja ravna.

Titanik je bil žrtev kapitala

Po tej teoriji naj bi znani bankir in milijonar J. P. Morgan načrtoval potop ladje Titanik, da bi se na ta način znebil konkurenčnih milijonarjev Jacoba Astorja, Isidorja Strausa in Benjamina Guggenheima. Teorija naj bi slonela na dejstvu, da je Morgan načrtoval plovbo s Titanikom, vendar si je tik pred izplutjem premislil, kar naj bi bilo izjemno sumljivo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanic_sinking_1912)

Apollo 17 ni bila zadnja misija na Mesec

Po uspehu odprave Apollo 17 je Amerika prenehala pošiljati odprave na Mesec. A nekateri v to ne verjamejo. Obstaja film z izmišljeno odpravo Apollo 18 in obstaja teorija, da je zgodba resnična, vendar se je odprava po srečanju z vesoljci končala tragično.

Amelijo Earhart so pojedli raki

Amelia Earhart je odeta v skrivnost vse od tedaj, ko je leta 1937 izginilo njeno letalo. Splošno razširjeno mnenje je, da ji je med poletom zmanjkalo goriva in je padla v ocean. Nekateri pa verjamejo, da je po napaki pristala na osamljenem otoku, kjer so jo pojedli meter dolgi raki, ki naseljujejo tamkajšnjo obalo.

V Loch Nessu živi pošast

Tisočletna legenda se je spremenila v teorijo ki prepričuje, da v škotskem jezeru Ness živi skrivnostna pošast, katere ni mogoče ujeti in ne videti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ataraxia Drawings (@ataraxiadrawings)

Omrežje 5G povzroča raka in kovid

Ste pripravljeni na še en stranski proizvod leta 2020 in globalne pandemije? Internet je prepoln dezinformaciji, te so med drugim povezane z brezžičnim omrežjem 5G, češ da to povzroča raka in celo kovid-19. Zadeve so šle tako daleč, da so nekateri uničevali 5G oddajnike saj so verjeli, da jih bodo ti ubili.

Satelit Črni vitez je vesoljska ladje vesoljcev

Mnogi teoretiki zarot so pozorni na objekt, ki potuje po vesolju in je znan pod imenom satelit Črni vitez. Strokovnjaki agencije NASA vztrajajo, da je samo vesoljska smet, zarotniki pa verjamejo da gre za plovilo nezemeljskih bitji.

Planet X je dom sveta Nibiru

Ko je v javnost prišla vest o na novem odkritem planetu v našem osončju, Planetu X, so bili mnogi navdušeni, nekateri pa so začeli verjeti, da na njem biva civilizacija Nibiru, ki naj bi 23.aprila 2018 pripeljala do apokalipse na Zemlji. Očitno smo ji ubežali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ༺фæ༻ (@rokoko_art)

Kraljica Elizabeta I. je bila moški

So ljudje, ki verjamejo, da je kraljica Elizabeta I. umrla kot otrok, da pa bi preprečili propad kraljeve družine, so jo nadomestili z dečkom. Zato naj bi, po prepričanju vernikov tega, tudi tako uspešno vladala in ohranjala mladosten videz.

Diano je ubil dvor

Za smrt princese Diane naj bi bil kriv britanski dvor. Samosvoja, uporniška in drugačna Diana namreč ni bila preveč po godu kraljici in dvorjanom, v največjo nevarnost pa naj bi jo spravila ločitev od princa in druženje z muslimanom.  Vedela naj bi preveč o dvoru, prav tako naj bi bila ob smrti noseča. Umrla je v Parizu skupaj z voznikom avta ter spremljevalcem Dodijem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Di

Cepivo proti kovidu-19 vsebuje 5G čipe

Ko se je pojavilo cepivo proti covidu-19 se je kot ogenj razširila teorija, da vsebuje mikroskopski čip, povezan z omrežjem 5G.

Plačilne kartice so sredstvo nadzora

Ni malo teoretikov zarot, ki trdijo, da so kreditne kartice pravzaprav ideja skrivne in izredno močne organizacije, ki želi nekega dne po vsem svetu prevzeti oblast. Počasi bi ukinili bankovce in kovance in ko bi ljudje uporabljali le še kartice, bi povzročili svetovni električni mrk ter z njim izbrisali podatke vseh bančnih računov in povzročili popoln kaos. Zakaj? Da bi znova lahko uvedli sužnjelastniško ureditev.

Izpušni plini letal vsebujejo neznane kemikalije

Dejstvo je, da izpušni plini letal ne koristijo ozračju in okolju. Ravno nasprotno. A obstaja prepričanje, da so v njih kemikalije, s katerimi nas skušajo svetovne vlade in globalisti skrivoma poškropiti in zastrupiti. To pa je zgolj teorija zarote.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plane&Sky✈ (@love_air_plane)

Preberite še: Deset zanimivih, a manj znanih dejstev o Pekingu

Morda vas zanima tudi: Temne skrivnosti Playboya: grozljiva razkritja iz ozadja imperija Huhga Hefnerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)