Čeprav je zunaj še ostra zima, je v trgovinah že mogoče kupiti jagode. In te so že, presenetljivo, zelo dišeče in zelo okusne. Zato le kupite kakšen zavojček in iz njih pripravite dekadentno, pregrešno dobro pecivo. Kombinacija jagod in čokolade, združena v sočnih brownijih, ki jo priporoča Haley, ki ustvarja blog If you give a blonde a kitchen, namreč vedno zmaga.
Sestavine:
- 200 gramov temne čokolade, nalomljene na koščke;
- 110 gramov masla;
- 20 gramov kakava v prahu;
- tri velika jajca;
- 150 gramov sladkorja;
- žlička ekstrakta vanilje ali en vaniljev sladkor;
- 125 gramov moke;
- pol pecilnega praška;
- pol žličke soli.
Obloga:
- 150 gramov svežih jagod, narezanih na rezine;
- 90 gramov temne čokolade;
- žlica masla.
Priprava:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- Kvadratni pekač, velikosti 20 krat 20 centimetrov, obložite s peki papirjem.
- V večjo posodo nalijte vodo in jo postavite na štedilnik. Vanjo položite manjšo posodo z maslom in čokolado.
- Med segrevanjem stopite maslo in čokolado, občasno pomešajte, da dobite enakomerno zmes. Vanjo vmešajte kakav.
- Mešanico nekoliko ohladite.
- Z mešalnikom dobro zmešajte jajca, sladkor, vaniljo in sol. Zmesi dodajte toplo čokolado, premešajte in na koncu dodajte moko s pecilnim.
- Testo nalijte v pekač, enakomerno ga razporedite po celi površini in pecite od 35 do 40 minut.
- Preden biskvit vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite, če je pečen.
- Vzemite ga iz pekača in na rešetki ohladite na sobno temperaturo.
- Po ohlajenem pecivu razporedite narezane jagode.
- Za preliv stopite čokolado z maslom in jo prelijte po jagodah.
- Preden pecivo postrežete, ga vsaj eno uro ohlajajte v hladilniku.
Avtorica: M. FL.
Foto: If you give a blonde a kitchen, Instagram
oddajte komentar