Na TE grške otoke lahko letite iz Ljubljane (in toliko vas bodo stale 7-dnevne počitnice) (poletje 2022)

Sezona počitnic je pred vrati. Če želite leteti iz Ljubljane, imate kar nekaj izbire, daleč največ za grške otoke.

26.5.2022 ob 10:21 | Foto: Pixabay

Slika avtorja - Aleksandar Lukić Piše:

Aleksandar Lukić

aleksandar.lukic@delo.si

Na TE grške otoke lahko letite iz Ljubljane (in toliko vas bodo stale 7-dnevne počitnice) (poletje 2022)

Slovenija je že pred časom ostala brez nacinalnega letalskega prevoznika, a daleč od tega, da smo odrezani od sveta. Nekaj rednih letalskih linij, ki jih zagotavljajo tuji letalski prevozniki, imamo, v poletni sezoni pa se bo promet na ljubljanskem letališču s čarterskimi poleti na počitniške destinacije dodatno zgostil.

»Čartersko ponudbo oz. destinacijo kreirajo tour operaterji (Palma, Kompas, Relax in Intelekta). V letošnji sezoni bo čez poletje pestrejša ponudba kot lansko leto – destinacij bo več in sezona bo daljša (op.p.: ponekod jo začenjajo v teh dneh, za določene destinacije pa se bo zajedla daleč v oktober),« nam je sporočila Monika Jelačič iz Fraporta Slovenija.

Zaenkrat so iz Ljubljane potrjeni čarterski poleti za destinacije Grčija, Španija, Egipt, Turčija, Malta, Tunizija, Črna Gora, Albanija, Italija, Islandija, Azori, Madeira in Zanzibar. Sogovornica dodaja, da se naštetim utegne pridružiti še kakšna dodatna destinacija, lahko pa se spremeni tudi število letov.

Bo morebiti vaša izbira za poletje 2022 grški otok Kreta?

Če sodimo po številu letov, je med popotniki iz Slovenije daleč najbolj priljubljena poletna destinacija Grčija. S čarterskimi poleti bodo tako počitnic željni popotniki iz Ljubljane lahko dosegli otoke:

 • Lefkas (dvakrat na teden od konca junija),
 • Kefalonija (enkrat na teden od začetka junija),
 • Zakintos (enkrat na teden od sredine junija),
 • Krf (izbrani datumi v juliju in avgustu),
 • Samos (enkrat na teden od konca junija),
 • Kos (enkrat na teden od začetka junija),
 • Kreta – Heraklion in Chania (dvakrat na teden od konca junija),
 • Santorini (enkrat na teden od konca maja),
 • Karpatos (enkrat na teden od začetka junija),
 • Rodos (dvakrat na teden od sredine junija).

Prelepa peščena plaža na otoku Zakintos.

Koliko bo obisk enega od grških otokov olajšal mojo denarnico?

Predpostavimo, da greste na sedemdneve počitnice (vključen letalski prevoz z namestitvijo) z eno od zgoraj omenjenih potovalnih agencij. Ob hitrem preletu smo ugotovili, da se najcenejši aranžmaji ponujajo od malenkost manj od 400 evrov na osebo – obisk Samosa z Intekto, 389 evrov na osebo, aranžmaji na voljo od 7. junija do 20. septembra, medtem ko se je najdražji med najcenejšimi aranžmaji izkazal Santorini, kjer vas bo dopust stal najmanj 559 evrov na osebo (Palma,  aranžmaje ponujajo od 27. maja do 28. oktobra). Naj ponovno omenimo, da gre za najcenejše aranžmaje, navzgor pa se boste omejili sami.

Koliko stane parkiranje na ljubljanskem letališču

Na letališče vas lahko pripeljejo znanci in prijatelji, kar bo vaši denarnici verjetno najprijaznejše, zapelje vas lahko taksi (od okoli 30 evrov v eno smer), avtobus (od okoli štiri evre na osebo v eno smer) ali kateri od zasebnih prevoznikov s tako imenovanim shuttlom, ki skrbijo za povezanost z ljubljanskim letališče (praviloma so to kombiji, cene pa so nekje med izdatkom za taksi in avtobus).

Če se odločite, da greste do letališča z avtom, ga lahko parkirate na enem od parkirišč na in v bližini letališča.

Iz spletne strani ljubljanskega letališča je razvidno, da vas bo parkiranje v Parkirni hiši in na parkirišču P1, ki sta v neposredni bližini terminala, prve tri dni stalo 15,90 evra/dan, vsak nadaljni dan pa dodatnih 9,90 evra (okoli 87 evrov za teden). Če se odločite za parkirišče P2, ki je nekaj minut hoje oddaljeno od terminala, bodo prvi trije dnevi stali 9,90 evra, vsak nadaljni pa 7,90 evra (okoli 61 evrov za teden).

Preberite še: Poletje 2022: Najlepši hrvaški otoki (ideje za počitnice)

Morda vas zanima tudi: Na počitnice že junija? Tu je nekaj odličnih predlogov, kam se lahko odpravite (poletje 2022)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)