Lastnost, ki zagotavlja uspeh

Preverite, ali jo imate.

24.6.2016 ob 7:00

zenska_shutterstock_379992637.jpg

Obstajajo številne lastnosti in kvalitete, ki vplivajo na uspeh posameznika, strokovnjaki pa so prepričani, da je ena od njih ključna. Vas je kdo kdaj opisal kot vestnega delavca? Če je vaš odgovor pozitiven, je to nedvomno dobra novica. Prav vestnost je namreč tista vrlina, ki odpira številna vrata na vseh življenjskih področjih.

Več nasvetov o medosebnih odnosih poiščite na Facebooku.

Vestne osebe so predane, dosledne, marljive in želijo vse opraviti natančno ter prav. Odlikuje jih velik odmerek samo-discipline, organiziranosti, premišljenosti, imajo razvit socialni čut ter željo po uspehu. Nikoli ne zamujajo, osredotočene so na delo ter so vedno pripravljene pomagati drugim. 

Številne raziskave, med njimi tista, ki so jo izvedli na univerzi Illinois so pokazale, da se lahko vestni posamezniki pohvalijo z boljšimi poslovnimi rezultati ter višjimi prihodki. Uspešnejši so že med šolanjem in imajo tudi stabilnejše ljubezenske zveze. 

»Vestnost je lastnost, ki velikokrat prepreči, da bi prišlo do težav. Vestni posamezniki imajo vedno načrt. Če se prvi izjalovi, imajo pripravljenega drugega. Četudi doživijo neuspeh, se z njim znajo soočiti ter ga obrniti sebi v prid,« je prepričan Brent Roberts, psiholog z omenjene univerze.

Ob vsem tem se lahko pohvalijo tudi z boljšim zdravjem, saj zanj dosledno skrbijo, praviloma niso sužnji slabih razvad, so redkeje bolni in živijo dlje od tistih, ki jim omenjena lastnost ni bila dana.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)