Kuharski chef razkril (bizarne) prehrambne navade članov kraljeve družine

Člani kraljeve družine se za mizo pogosto obnašajo dokaj nenavadno.

18.12.2014 ob 5:53

kate_william_the_kiss_wedding.jpg

V enem od svojih nedavnih intervjujev je kuharski chef Darren McGrady, ki je bil med leti 1982 in 1993 zaposlen kot glavni kuhar na gradu Winsdor, razkril najbolj bizarne prehrambne navade članov britanske kraljeve družine. Takole jih povzema Reader Digest.

 

Harry in William obožujeta hitro hrano

Jedilnik tedaj, ko jim je kuhal Darren, še rosno mladih princev ni bil sestavljen le iz jastogov in drugih gurmanskih specialitet. Najraje sta imela povsem običajne jedi, je povedal chef.

"Spomnim se, da je nekoč princesa Diana prišla v kuhinjo in mi rekla, naj ta dan ne pripravljam kosila za princa, saj ju bo odpeljala v McDonald’s.

Odgovoril sem, da jima lahko pripravim tudi hamburgerje, a se je Diana nasmehnila in povedala da ju bolj, kot hamburger, mami igračka. Da, fanta sta imela rada hamburgerje, pa tudi pice in ocvrt krompir. Skratka, hitro prehrano."

diana_harry_charles_william_kravljeva_druzina.jpg

Princesa Diana je sledila strogi dieti, nihče pa ni posumil na to, da je trpela za bulimijo

Dandanes je splošno znano, da se je Diana borila z bulimijo, tedaj je bilo to tudi osebju dvora skrito. Je pa imela res strogo dieto.

Kot je povedal McGrady, je uživala zelo malo maščob, vedno je sicer jedla enako, kot ostali, le brez dodatka maščobe in nihče ni posumil, da njena jed ni takšna, kot so jedi gostov na gala večerjah. Rdečega mesa se ni niti dotaknila, oboževala je zelenjavo in ribe, vse je moralo soditi v koncept zdrave hrane.

"Večkrat mi je rekla, naj jaz poskrbim za maščobe, ona pa bo v telovadnici poskrbela za ogljikove hidrate," je zaupal McGrady.


Princ Philip bi svojo večerjo zamenjal z večerjo osebja

Pravilo je, da se jedi na dvoru streže v majhnih zalogajih in to princu Philipu ni najbolj po godu.

"Nekoč je prišel v kuhinjo in vprašal, kaj bo za večerjo. Pripravljena je bila jagnjetina v koščkih, ki naj bi bili primerni za kraljevo družino. Ko je Philip videl majhne koščke mesa, je pokazal v drugo posodo in rekel, da bi raje imel tisto, kar je v njej. Tam je bil obrok za osebje. Z večjimi kosi mesa."


Družina kraljici laže o času večerje

Veste, kako pretentati tistega, ki vedno zamuja? Tako da se mu zlažete o času srečanja. Ta trik uporabljajo tudi na dvoru. Kot je povedal chef, kraljica praviloma zamuja na družinske večerje, zato se ji družina večkrat zlaže, kdaj bodo sedli za mizo.

"Če je večerja ob osmih, ji povedo, da bo ob pol osmih. To se ni zgodilo le enkrat in tedaj je vedno prišla pravočasno," je trik razkril chef.

kraljeva_druzina_velika_britanija_micna.jpg

Kraljica uporablja Tupperware posodo

Zdi se, da je kraljica zelo praktična oseba. Kadar ne obeduje za mizo, svoje sadje pospravi v rumeno Tupperware posodo.

"V njej ima tudi priljubljene kosmiče za zajtrk, s katerimi se lahko ob primerni priložnosti pogosto sama."


Jedi izbira iz knjige jedilnikov

"V Buchimgaski palači hranijo knjigo z jedmi, iz katere kraljica izbere jedilnike. Njeno odločitev nato sporočijo v kuhinjo, praviloma pa jedilnike sestavlja tri dni vnaprej in od izbranega ne odstopa," je pojasnil McGrady.


Kraljica ima najraje temno čokolado

Kaj podariti kraljici? S temno čokolado ne boste zgrešili. "Prisega na tradicionalno britansko hrano. Najraje ima tisto, kar je pridelano in vzgojeno na njenih posestvih. Poleg tega pa obožuje temno čokolado. Temnejša kot je, bolj ji je všeč," je šibko točko glave družine obelodanil Darren.


Večerja v običajnih oblačilih ne pride v poštev

Ne glede na to, kje se kraljeva družina nahaja, kadar njeni člani večerjajo v družbi kraljice, morajo k mizi vsi priti v večernih toaletah, na mizi je najboljši porcelan, kadar so na Balmoralu, je večerja zaključena z melodijami iz dud.

A vendar niso vsi tako popolni. Kot je povedal McGrady, je princ Philip tisti, ki najpogosteje krši pravila: "Nekoč je na večerjo prišel oblečen tako, da sem ga zamenjal za vrtnarja."


Avtorica:
M. FL.
Foto: Reuters

Preberite še: Meghan Markle z načinom, kako in kje namerava roditi, krši tradicijo britanske monarhije ali pa To je hrana, na katero prisega Meghan Markle

Priporočamo tudi: TO se bo zgodilo, če dve leti ne boste pili kave in alkohola


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)