Odlične službene malice: Sendvič s piščancem, mangom in hoisin omako

Vrnitev k osnovam.

26.10.2016 ob 9:30

malica2.jpg

V tokratnih odličnih službenih malicah bi lahko rekli, da se vračamo k izvoru: k dobremu staremu sendviču, ki je s pravim izborom sestavin lahko tako okusen, kot zdrav obrok. V našem je zvezda mango, ta mu zagotavlja pravi odmerek železa in sočnega okusa, rdeča čebula niža raven krvnega sladkorja ter slabega holesterola, omaka hoisin je zaslužna za prav poseben okus brez nepotrebnih kalorij. Seveda ne gre mimo pečenega piščanca in beljakovin, ki jih ta zagotavlja telesu.

Več idej za zdrave obroke najdete tukaj

Sestavine:

  • Osem rezin polnozrnatega toasta;
  • Omaka hoisin;
  • Pečene piščančje prsi brez kože;
  • Dva srednje velika olupljena in narezana manga;
  • Nekaj vejic vodne kreše;
  • Četrtina skodelice ne rezine narezane rdeče čebule.

Priprava:

  • Na rezino kruha poljite eno do dve žlički omake.
  • Nato nanjo položite rezino mesa, manga, nekaj listkov kreše in malce rdeče čebule.
  • Pokrijte z drugo rezino in sendviče prerežite po diagonali.
  • Tako pripravljeno malico zavito v folijo pospravite v hladilnik.

Hoisin omako lahko kupite v vseh večjih prodajalnah s prehrano, lahko pa jo izdelate tudi sami. Zanjo boste potrebovali:

  • Štiri žlice sojine omake;
  • Dve žlici kikirikijevega masla;
  • Žlico medu;
  • Dve žlički riževega kisa;
  • Strok drobno sesekljanega česna;
  • Dve žlički sezamovega olja;
  • Osmina žličke črnega popra.

Priprava:

Sestavine v primerni posodi dobro premešajte.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)