Kako še oplemenititi jutranjo kavo

Vsaka skodelica je lahko okusnejša.

28.9.2016 ob 4:45

kava_shutterstock_387498280.jpg

Nič ne prija bolj, kot skodelica tople kave v jesenskem jutru ali popoldnevu. A ker so dobre stvari vedno lahko še boljše, si poglejte sedem res preprostih korakov, s pomočjo katerih boste odkrili nove dimenzije kave.

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku

Zrno soli proti grenkobi

Morda se res sliši malce noro, a vendar velja, da sol nekoliko ohromi delčke jezika, ki so odgovorni za zaznavanje grenkobe. Če vas prav ta pri kavi moti, bo zrno soli, ki ga boste dodali skodelici, spremenilo vaš odnos do te krepčilne pijače.

kava1.jpg

Pravilno dodajte cimet

Da je kava s cimetom okusnejša že veste, a ker vas droben prah v njej moti, ji ga ne dodajate. Tudi to lahko spremenite: če pri vas kava vsako jutro zadiši iz kavnega aparata, malce cimeta potresite na papirnat filter, nato pa vanj stresite primerno količino kave. Rezultat: čudovit vonj, odličen okus in brez cimeta na jeziku.

Uporabite čokoladno mleko

Kavi ga dodajte namesto običajnega. Verjemite, spremenilo bo vaš svet.

kava3.jpg

Kavo obogatite z mlečno peno

Namig: mleko se odlično speni v mikorovalovki. V dovolj visoko keramično ali stekleno posodo nalijte deciliter mleka z dvema odstotkoma mlečne maščobe in ga v pečici segrevajte eno minuto. Posodo nato pokrijte s pokrovko in jo močno tresite približno 20 sekund. Mleko se bo spremenilo v čudovito peno.

kava2.jpg

Instant kavo najprej zmešajte z vodo

V prah najprej dodajte le toliko vode, da se bodo zrnca med mešanjem spremenila v gladko pasto. Šele nato prilijte preostanek vode. Kava bo okusnejša, njena tekstura pa enakomernejša.

kava4.jpg

Oves in kava za zajtrk

Če sodite med tiste, ki si ne vzamejo časa za zajtrk (kar bi seveda bilo pametno spremeniti), skodelici jutranje kave dodajte nekaj ovsenih ali drugih kosmičev. Ne samo okus, presenetil vas bo tudi učinek.

kava5.jpg

Kocke za ledeno kavo

Pripravite ledene kocke iz mleka in drobtin piškotov. Kako? V večji posodi zmešajte mleko z večjimi ali manjšimi koščki priljubljenih keksov, z mešanico napolnite kalupe za ledene kocke in jih pospravite v zamrzovalnik. Ko se vam bo zljubilo ledene kave, dodajte nekaj kock v topel napitek. Desert s kofeinom vas bo razvajal in vam hkrati zagotovil moči za nove izzive.

kava6.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Purewow


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)