Kako pregnati turobno razpoloženje

Ne glede na to, kje tiči razlog za to, da ste zadnje čase malodušni in turobni, obstajajo res preprosti načini, ki te občutke učinkovito preženejo.

31.5.2021 ob 5:10 | Foto: Tom Merton/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako pregnati turobno razpoloženje

Včasih se vsak počuti malo poklapano, turobno in malodušno, za kar lahko okrivi vreme, trenutni neuspeh na delu, spore v družini, slab spanec in še bi lahko naštevali.

Če se zadeva le predolgo vleče, postane nadležna. Tako za tistega, katerega razpoloženje ni na ravno višku kot za ljudi, ki so vsak dan v njegovi družbi.

Zato poglejte tri preproste načine, kako pregnati turobno razpoloženje.

Poglejte lepe fotografije

Svojih otrok, prijateljev, članov družine ali hišnih ljubljenčkov. Skratka tistih, ki vas osrečujejo in v vas prebudijo tople občutke ali lepe spomine.

Ob pogledu nanje pomislite, zakaj vas osrečujejo. Morda je na njih smešen prizor, morda vesel dogodek ali le podoba, ki jo radi vidite.

 

Ne glede na to, kaj fotografije prikazujejo, dokazano je, da razmišljanje o lepih preteklih izkušnjah pozitivno vpliva tudi na trenutna čustva in počutje.

Začnite dan z motivacijsko izjavo, ki temelji na dejstvih

Motivacijske besede, stavki, izreki in mantre lahko res dvignejo razpoloženje in izboljšajo počutje. A le, kadar temeljijo na dejstvih.

Če si boste torej zjutraj rekli, da ste pri svojem delu uspešni, zaradi malodušja izjava kaj lahko na vas ne bo imela nobenega učinka.

Če pa boste zadevo konkretneje zastavili in se spomnili, da ste uspešni, ker ste v dogovorjenem roki zaključili projekt ali ker ste s svojim delovanjem povečali storilnost podjetja, bo učinek povsem drugačen.

Vsak dan pohvalite vsaj tri osebe

Študije kažejo, da s tem, ko nekoga pohvalimo, višamo tudi lastno samozavest, saj je iskrena pohvala velikokrat vrnjena v obliki prav tako iskrenega komplimenta.

Tako se oblikuje krog, ki skrbi za boljšo samopodobo, višjo samozavest in za izrazitejše občutke sreče, piše portal Success.

Preberite še: Šest korakov do lepih sanj

Morda vas zanima tudi: Prijetne rutine, zaradi katerih se boste vsak dan počutili sijajno


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)