Dokumentarni filmi za dobro voljo in boljše razpoloženje

Ker v trenutnih časih vsak način za izboljšanje razpoloženja pride prav, poglejte nekaj dokumentarnih filmov, ki pozitivno vplivajo na počutje.

9.1.2021 ob 5:40 | Foto: Gettyimages, You Tube | Avtor: M. FL.

Dokumentarni filmi za dobro voljo in boljše razpoloženje

Zlasti v aktualnih razmerah naj bi bila skrb za dobro počutje in razpoloženje ena naših prioritet. Zato je dobro poznati čim več načinov, s katerimi je mogoče pregnati stres, napetost, negotovost in vse, kar nas spremlja ter tako v življenje spustiti pozitivno energijo in optimizem.

Vse to lahko dosežete s pravimi televizijskimi vsebinami, med katere sodijo tudi dokumentarni filmi. Če jih boste premišljeno izbrali, se boste po ogledu zagotovo počutili bolje. Tu pa je nekaj izvrstnih idej.

The Secret (Skrivnost)

Ko gre za dokumentarne filme, ki spodbudno vplivajo na razpoloženje, je ta upravičeno na prvem mestu. Zakon privlačnosti je v njem predstavljen po istoimenski knjigi ter na zelo preprost in nedvoumen način.

Če vanj verjamete ali ne, če hrepenite po izjemni privlačnosti ali če vam je zanjo vseeno, z ogledom filma ne boste izgubili ničesar. Lahko pa veliko dobite, med drugim zavest, da so vse niti življenja v vaših rokah.

Searching for sugar men  (Iskanje Rodrigueza)

Dobitnik dveh nagrad na filmskem festivalu Sundance in z oskarjem nagrajeni dokumentarni film Searching for sugar man (2012) je nastal pod taktirko režiserja Malika Bendjelloula in govori o skrivnostnem izginotju kultne pevske zvezde z Detroita, Sixta Rodrigueza.

Bizarna, pretresljiva in hkrati navdihujoča zgodba je vsekakor vredna ogleda.

Brene Brown: The call to courage (Poziv k pogumu)

Ohrabrujoči dokumentarni film zastavlja nekaj pomembnih, vedno aktualnih vprašanj, zlasti tistih, ki se porajajo v težkih časih.

Izpostavlja pomen poguma in opuščanja slabih vzorcev ter odkriva poti do življenjskega uspeha.

Happy (Srečen)

Od vseh dokumentarnih filmov, katerih namen je spodbujanje dobrega razpoloženja, se ta ukvarja prav s tem vprašanjem: kaj nas v resnici osrečuje.

Ekipa potuje po svetu, spoznava razne kulture ter skuša najti srečo v vseh mogočih oblikah, v katerih se pojavlja v različnih kulturah na vseh delih sveta.

Minimalism (Minimalizem)

Včasih je manj več in to nedvomno drži v situacijah, v katerih dojamemo, kaj v življenju resnično šteje. Morda boste prav z ogledom tega filma spremenili nekatere življenjske navade in sprejeli odločitev, ki vam bo zagotovila nov veter v hrbet.

Minimalizem je dobra odločitev, samo treba je z njim začeti.

Chef’s table (Šefova miza)

Hrana vedno pripomore k boljšemu razpoloženju. Te dokumentarni filme so idealeni za speljevanje misli od aktualnih težav, saj gledalce prepričajo v iskanju novih kulinaričnih poti, ki omogočajo raziskovanje sveta skozi okusno hrano in zato nedvomno zagotovijo zvrhano mero pozitivne energije.

Povzeto po portalu Journal.hr

Preberite še: Novi filmi in serije, ki bodo to jesen navduševali na Netflixu

Morda vas zanima tudi: Družinska terapevtka pred sezonskim obdobjem depresij: Zdaj moramo še bolj paziti nase


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)