Kako kljub prenatrpanemu urniku ohraniti tesen stik s prijateljico

Ker jo ne glede na vse, še vedno potrebuješ ob sebi.

5.10.2017 ob 4:55

prijateljice.jpg

Zbudiš se, skočiš pod prho, poješ zajtrk, spiješ kavo, oddrviš v službo. Ko se vrneš domov, se dan že nagiba proti večeru, čaka pa te še nešteto opravil. Večkrat sicer pomisliš na prijateljico, a časa, da bi jo poklicala, si ne vzameš.

Še več, ko se na zaslonu telefona izpiše njeno ime, klic namenoma spregledaš. Kdaj sta se nazadnje videli, se ne spomniš več. Ti je znano?

Najbrž, kajti v vsakodnevni naglici neredko pozabiš na ljudi, ki jih imaš rada in imajo radi tebe. Ker bi to rada spremenila, poglej pet načinov, s pomočjo katerih bo tudi tvoje družabno življenje cvetelo.

Več uporabnih nasvetov te čaka na Facebooku.

Dogovorita se, kdaj in kako bosta komunicirali

Spomniš se časov, ko sta ure viseli na telefonu. Ali na kavi. To je sedaj nemogoče in njen glas ti je znan samo še po zaslugi glasovne pošte.

Rešitev? Določita dan v tednu, ko si bosta obe vzeli nekaj trenutkov za klepet. Pa čeprav bo trajal samo pet minut. Držita se dogovorjenega termina. Tako bosta vedno ostali v stiku, četudi bosta kdaj primorani pogovor prekiniti sredi stavka.

PREBERI še // Dan s prijateljico odtehta terapevta

Dogovorita se za redna srečanja

Ker je osebni stik vendarle nekaj povsem drugega, kot zgolj slišati glas preko telefona, se domenita za redna srečanja. Dobro, morda res ne bo šlo enkrat na teden, a enkrat na mesec si vendarle lahko vzameta čas in se dobita na kosilu.

Svojim načrtom prilagodita ostale zadolžitve. Res je, včasih vama bodo nepredvidljivi dogodki prekrižali plane, a vendarle se čim bolj držita dogovora. Ne samo zato, ker je tako prijetno poklepetati temveč tudi, ker se bosta tako cel mesec veselili srečanja in bo življenje že zato lepše.

PREBERI še // Kdaj je prijateljica pomembnejša od fanta

Praznujta praznik vajinega prijateljstva

Tako kot v prejšnjem primeru določita datum, ko se bosta enkrat na leto odpravili na izlet, v sprostitveni center ali se predali kateri od vama ljubih aktivnosti, s pomočjo katere bosta ostali povezani. Vse je v tem, da bo zabeležka črno na belem v tvojem opomniku in da je ne boš za nobeno ceno spregledala.

Skupaj se podajta po opravkih

Obe morata po nakupih, obe morata k frizerju, obema včasih prija razvajanje v kozmetičnem salonu. Uskladita urnike ter tako združita prijetno s koristnim.

Večkrat ji povej, kako močno jo pogrešaš

Včasih smo tako osredotočeni na svoje življenje, da zanemarimo osebe, ki nam največ pomenijo. Prav zato glasno izražanje dejstva, kako se počutiš, pomaga ublažiti slabo vest in polepša dan nekomu, ki je bil nekoč vedno v tvojem življenju. "Pogrešam te. Vem, da imaš nor urnik, pa vendar, kaj praviš, bi se dobili? Veliko ti moram povedati."

Takšen neposreden pristop bo v hipu odpihnil senco, ki jo na vajinem odnosu pušča dejstvo, da si druga za drugo ne vzameta časa. Poleg tega ji boste dali dober razlog, da bi se končno dobili. Kajti to, da ti njeno mnenje ne glede na vse veliko pomeni, je zanjo še kako prijetno spoznanje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)