Kaj storiti takoj, ko stopite izpod prhe

Naj bo prhanje več kot zgolj rutina, spremenite ga v vsakodnevno razvajanje.

28.8.2015 ob 10:00

shutterstock_247784785.jpg

Prhanje naj ne bo namenjeno le vzdrževanju osebne higiene, izkoristite tudi njegove sprostitvene učinke. Prav zato pa takoj, ko zaprete prho, storite sledeče:


Že slediš Mični na Facebooku?

Tapkanje z brisačo. Najprej telo osušite. Pri tem pa pazite, da ne boste kože preveč razdražili z brisačo. Odvečno tekočino z nje potapkajte z mehko brisačo ali se vanjo le zavijte, oziroma si oblecite kopalni plašč.


Preberite še:

shutterstock_250103386.jpg

Nanesite losjon. Ne glede na to, kakšen je njegov namen: vlaženje, hranjenje kože, odprava celulita ali gub, nanesite ga takoj po prhanju. Tedaj so namreč pore odprte in sestavine bodo lažje pronicale globoko v kožo. Med ali neposredno po prhanju pa so najbolj učinkovite tudi različne obrazne maske.

Depilacija. Če svoje dlačice odstranjujete z metodo depilacije, to storite takoj, ko zaprete prho. Tedaj je koža še mehka, pore pa razširjene. Bolečina in rdečica bosta zato manj izraziti. Enako velja za puljenje obrvi.

shutterstock_287590733.jpg

Skrajšajte nohte. Najboljši trenutek za to je tik po prhanju. Nohti so tedaj mehki in lažje jih je oblikovati. A to velja le, če jih krajšate s ščipalnikom ali škarjicami. Če jih pilite, počakajte, da po prhanju znova postanejo čvrsti.

Nanesite serum.  Za hranjenje in lažje razreševanje las. Mokri lasje so veliko bolj podvrženi poškodbam, zato jih nikar ne češite, preden jih ne zaščitite z zaščitnim in hranljivim serumom. Tega nanesite na konice, lase zavijte v brisačo, počakajte, da ta vpije kar največ odvečne vode, šele nato lase posušite in razčešite.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)