Kaj pomeni biti stara duša

Ni definicije, ki bi preprosto opisala staro dušo, vsekakor pa obstajajo znaki, ki nakazujejo, da bi nekomu lahko rekli tako.

13.7.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj pomeni biti stara duša

Čeprav natančnega pojasnila, zakaj je nekdo stara duša (zaradi genetike, vzgoje, izkušenj, načina razmišljanja) ni, se pojem v povezavi z opisom posameznikov pogosto pojavlja.

Kaj sploh pomeni, da je nekdo stara duša? Nekateri s tem pojmujejo osebo, ki se je večkrat rodila. A vsi vendarle ne verjamejo v reinkarnacijo, verjamejo pa, da je nekdo stara duša. Na podlagi česa sodijo, da je temu tako?

Takole Miss7 niza lastnosti, ki nakazujejo, da med te sodite tudi sami:

Materialne stvari za vas niso pomembne

Zadovoljstva v nobenem primeru ne povezujete z denarjem, imetjem. V materialnem smislu ne iščete presežkov, zadovoljite se z zneskom, ki vam omogoča pokrivanje osnovnih izdatkov, verjamete v trajnostno uporabne predmete in pripomočke, ne sledite slepo trendom in drugi vas vidijo kot skromne ter prezimljene.

Veliko večji pomen namreč pripisujete nematerialnim dobrinam, kot so znanje, mir, razumevanje ter skladni odnosi.

Premorete močno intuicijo

Stare duše so občutljive in zaznavajo vse, kar se dogaja v njihovi okolici ter tisto, kar občutijo soljudje. Prav tako premorejo močno intuicijo, ki je ne ignorirajo temveč jo upoštevajo in ji sledijo.

Odnosi s sovrstniki so vam v otroštvu povzročali težave

Stare duše se v otroštvu težko povezujejo s sovrstniki in večkrat najdejo družbo pri starejših.

Otroci njihove starosti jih velikokrat ne razumejo in se iz njih norčujejo, zato z njimi ne najdejo skupnega jezika.

 

Veliko časa preživite v samoti

Zaradi občutljivosti in dojemljivosti za vse, kar na vas vpliva v okolici, veliko časa potrebujete zase. Da uredite misli in občutke. Pogosto se zato umaknete v svoj svet. Tako s fizičnega kot z miselnega vidika.

Prav tako ne silite v ospredje, ne marate, da ste v središču pozornosti in raje, kot bi bili v soju žarometov, ostajate neopaženi.

Pogosto sanjarite

Tako vsaj pravijo drugi. A vi tedaj, ko odplavate v svoj svet, iščete kreativne rešitve za vse težave, ki se vas dotaknejo, čeprav vas ne zadevajo neposredno.

Zavedate se sicer, da sveta ne morete spreminjati sami, a veste tudi, da je vsak posameznik v tej nameri neprecenljiv.

Premorete veliko sočutja

Na sočutne posameznike večina gleda kot na stare duše. Spodobnost sprejemanja in razumevanja občutkov drugih je namreč še ena njihova lastnost.

Sicer lepa, a na osebo, ki jo premore, vrši veliko pritiska, saj je neprestana skrb za druge pogosto izčrpajoča in se velikokrat razvije v osebne stiske, tudi tesnobo in depresijo starih duš.

Je slabo biti stara duša?

Biti stara duša pomeni svet okoli sebe doživljati drugače od večine in v tem ni nič slabega. V bistvu takšne osebe premorejo edinstven pogled na življenje, ki koristi njim samim ter tudi vsem, ki so jim blizu.

Predstavlja pa ta oznaka, kadar je upravičena, svojstven izziv: pogosto zatekanje v svoj svet mnoge odvrne od vsakodnevnih, tudi nujnih aktivnosti, pretirana občutljivost pa ogroža duševno zdravje in ustvarja notranje boje.

Skratka, tako kot druge značajske lastnosti, ima tudi stara duša pozitivne in negativne vidike in na koncu šteje le to, kakšno ravnovesje med njimi zna nekdo poiskati.

Preberite še: Dobre lastnosti, ki jih premore otrok skrbnega očeta

Morda vas zanima tudi: Uršula Zaletelj: Prehitro sklepamo, da mladi dandanes niso sočutni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)