Kaj je babymoon in zakaj bi si ga moral privoščiti vsak par

Pari, ki bodo kmalu postali starši, bi si morali privoščiti prav poseben oddih - babymoon.

13.11.2019 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj je babymoon in zakaj bi si ga moral privoščiti vsak par

Kaj je honeymoon ali po naše medeni tedni, ve domala vsak. Pa ste že slišali tudi za babymoon? Beseda v našem slovarju sicer nima sopomenke, označuje pa počitnice, ki naj bi si jih par privoščil tik preden na svet prijoka težko pričakovano dete.

Zakaj?

Zato ker priprave na novega člana družine obsegajo nemalo opravil: od urejanja sobice, nakupa neštetih pripomočkov, načrtovanja, obiskov, zabav za dojenčka in še bi lahko naštevali, to pa je zelo obremenjujoče in naporno, piše Scoop Empire.

In odmik od vsakdanjosti, preden nastopi novo poglavje življenja, je več kot dobrodošel, saj navda s pozitivno energijo, prinese lepe spomine in obnovi zaloge moči, ki bodo še kako prišle prav. Vse je sprejemljivo, od poležavanja na peščeni plaži nekje v toplih krajih, do obiska toplic ali zgolj pobega v drug kraj.

 

Kaj babymoon omogoča?

Počitek

To je priložnost za pobeg od nasvetov, nakupovanja in neskončnega načrtovanja. Čas, v katerem se par umiri, uredi misli in si spočije, preden na svet prijoka otrok.

Romantiko

Čeprav oddiha pred porodom res ni mogoče primerjati z medenimi tedni, omogoča romantičen odmik od vsakdana trenutke, v katerih lahko bodoča starša okrepita intimno vez. Kvalitetno skupno preživet čas nudi odlično priložnost za izkazovanje nežnosti in uživanje v dvoje.

Priložnost za pripravo na novo obdobje življenja

Priznajmo, starševstvo ni vedno lahka naloga. Zato si je dobro vzeti čas in se miselno pripraviti na neprespane noči, neštete naloge, zadolžitve ter vse, kar par čaka v prihodnosti.

 

Avanturo

Zadnja avantura v dvoje, brez odgovornosti, ki jo prinaša komaj rojeno bitje ne samo, da odpihne stres, omogoča tudi, da se par tesneje poveže ter oživi morda malo uspavane strasti.

Polnjenje baterij

Na babymoon je mogoče gledati predvsem kot na način za premagovanje utrujenosti in nabiranje nove energije, kar so nedvomno nepogrešljivi temelji za novo življenjsko vlogo.

In po vrnitvi domov bo par sproščen, pomirjen, srečen, zadovoljen in pripravljen na prihod novega družinskega člana.

Priporočamo tudi: Spoznajte slaščičarja, ki peče neverjetne torte

Preberite še: Ko sem jo dobil v naročje, nisem imel občutka, da je moja hči (resnična izpoved očeta s poporodno depresijo)

Morda vas zanima tudi: Običajen dan treh slovenskih mamic na porodniški: Mrzla kava, hitrostno tuširanje in lovke hobotnice


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)