Princ Harry odločen: Imel bom le še enega otroka

Britanski princ Harry je povedal, da bosta s soprogo Meghan Markle imela največ dva otroka.

1.8.2019 ob 8:40 | Foto: GettyImages | Avtor: Da. M./STA

Princ Harry odločen: Imel bom le še enega otroka

Septembrska izdaja revije Vogue veliko razkriva o princu Harryju in Meghan Markle. Meghan je bila namreč sourednica revije in imela priložnost izpostaviti svoje videnje sedanje družbe, princ Harry pa je v reviji objavil intervju s primatologinjo Jane Goodall. Kot je pojasnil v pogovoru, si z Meghan ne bi želela še dodatno obremeniti okolja z več otroki.

Vojvoda susseški se je s primatologinjo pogovarjal o okolju, odgovornosti in podnebnih spremembah. Pri tem je omenil, da je po rojstvu sina Archieja postal bolj povezan z naravo, ki jo je tudi bolj vzljubil.

Ko je dejal, da želi več kot enega otroka, ga je znanstvenica, ki zagovarja nujnost omejitve rasti prebivalstva, opomnila, naj nima preveč otrok. "Največ dva," ji je odgovoril. "Vedno sem menil, da imamo planet zgolj na izposojo. In če smo res tako inteligentni, kot mislimo, da smo, bi morali poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega," je nadaljeval.

Koliko namigov še potrebujemo?

Sogovornika sta se strinjala, da je stanje okolja že zdaj strašljivo. "Koliko namigov nam bo še morala dati narava, preden bomo dojeli, kakšno škodo in uničenje povzročamo," je dejal princ Harry.

Kot omenjeno je pogovor z Jane Goodall je objavljen v septembrski izdaji revije Vogue, ki bo izšla jutri, v petek, 2. avgusta.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)