Jasni znaki, da potrebuješ nove modrčke

Poleg tistega, da tvoji stari že razpadajo.

20.11.2017 ob 5:55

modrcek_micna.jpg

Nakupovanje modrčkov ne sodi med ravno prijetna opravila. Ne samo zato, ker ur truda praktično nihče ne opazi (razen tvojega dragega), temveč tudi, ker je resnično težko najti takšnega, ki bi bil kot nalašč zate.

Zato se tolažiš z mislijo, da jih imaš še dovolj. Pa jih imaš res? Takšnih, ki ti resnično odgovarjajo? Preveri, kajti neelastične naramnice še zdaleč niso edini pokazatelji, da so tvoji modrčki že odslužili svojemu namenu. Na kaj še moraš biti pozorna?

Na majici ali bluzi so vidne izbokline

Pomeri modrčke, čeznje obleci majico in se poglej v ogledalu. So na njej vidne izbokline? Te niso samo neprijetne na pogled, temveč pričajo tudi o tem, da ti modrček ne ustreza, da so njegove košarice premajhne, prsi pa v njih stisnjene in videti je, kot bi ob robovih iz njih najraje zbežale. Skrajni čas je, da ga zamenjaš z novim. Tako kot tudi, če se košarice gubajo. V tem primeru so prevelike, kar pušča neestetski vtis, tvoji dojki pa v njih nimata prave opore.

Modrček se ti zažira v kožo

Imaš sicer modrček, za katerega meniš, da ti povsem odgovarja in razmišljaš, da bi znova poiskala prav takšen model. A če so tedaj, ko ga slečeš, na tvoji koži vidne sledi naramnic ali traku čez hrbet in pod pazduhami, pomisli še enkrat.

Trakovi modrčka nikoli ne smejo biti pretesni. V bistvu mora biti pod njimi za dva prsta prorstora. Če tega preskusa tvoj modrček ne opravi, ti je pretesen.

Naramnice ne stojijo na mestu

Skoraj vsaka ima v svoji omari modrček ali dva, katerih naramnice vedno zbežijo z ramen. To ne samo, da je neprijetno (ker jih moraš stalno popravljati), prav tako modrčki s takšnimi (največkrat razvlečenimi naramnicami) ne nudijo prave opore dojkam.

Naramnice bi se vedno morale prilegati ramenom, ostati na svojem mestu, ne bi pa smele biti pretesne in na koži puščati sledi.

Modrček zapenjaš za zunanje ali notranje sponke

Če moraš tvoj modrček zapenjati na zunanje ali notranje sponke, je to lahko znak, da ni pravi zate. Kot so zapisali v časopisu Vanity Fair, bi modrčke morala vedno zapenjati na srednje sponke. Zlasti bodi pozorna na to tedaj, ko kupuješ nove.

Predel med košaricami se ne prilega telesu

Natančneje, med predelom, kjer se stikata košarici in tvojim telesom je nekaj prostora, ki pa ga tam ne bi smelo biti. Modrček bi se tudi na tem mestu moral tesno prilegati, saj le tako lahko dojkam zagotavlja popolno podporo.

Hrbtni del ni na pravem mestu

Kot so zapisali na spletni strani podjetja Victoria's Secrets, je treba pozornost namenjati tudi položaju hrbtnega dela modrčka. Ta bi moral biti raven, tik pod lopaticami in ne dvignjen proti vratu. Če tvoj ni v pravem položaju boš morala priznati, da potrebuješ nov kos tega spodnjega perila.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)