Zelo verjetno nosite čisto neprimeren modrček

Znate kupiti pravi modrček zase? Da nakupovanje modrčka ne bo preveč stresno, upoštevajte teh nekaj nasvetov.

12.1.2019 ob 5:55

modrcek_nedrcek_prsi_spodnje_perilo_seksi_cipka.jpg

Nakup spodnjega perila bi moral biti nekaj zabavnega, a je žal za mnoge ženske prava nočna mora. Še posebej za tiste, ki so malo bolj obdarjene in se pogosto znajdejo v pravem stresu, ko v poplavi izbire nikakor ne najdejo takšnega, ki bi naredil dobro obliko, nudil primerno oporo in bi bil še lep.

Žal je tudi tako, da trgovke pogosto ne znajo ponuditi prave pomoči, mnogim pa je zanjo tudi neprijetno prositi. A številne britanske raziskave kažejo, da kar 80 odstotkov vseh žensk nosi napačno velikost modrčka. Najpogosteje se ženske zmotijo pri številki obsega, ki je pogosto prevelik, velikost košarice pa premajhna. 

Mična razkriva nasvete, ki se jih je potrebno držati pri nakupu tega pomembnega kosa spodnjega perila.  

 1. Številka vašega modrčka se spreminja.
  Četudi pridobite ali izgubite le kilogram ali dva, se to lahko zelo hitro pozna na vašem oprsju. Prepričanje, da bo številka vašega modrčka ob začetku fakultete enaka številki ob podelitvi diplome, je lahko še kako zmotno. 

 1. Ga zapnete pravilno?
  Ko kupujete in preizkušate modrček, ga vedno zapnite na najbolj ohlapno sponko. Z nošenjem se bo material raztegnil in tako boste lahko obseg nekoliko zožali, prilagodili in pridobili nekaj ključnih centimetrov.

 1. Modrček ne sme opletati.
  Ko dvignete roke, se modrček ne sme premakniti. Če se modrček dvigne, je obseg najverjetneje preohlapen, košarica pa premajhna.

 2. Središčni del modrčka se ne sme premikati.
  Središčni del modrčka mora biti povsem ob telesu, tik ob žlički.

 3. Če se košarice gubajo pomeni, da so prevelike.
  Blago košarice mora biti lepo napeto in napolnjeno. V kolikor se v njem pojavljajo gube, so košarice najverjetneje prevelike.

 4. Boleče udrtine na ramenih.
  Če se vam naramnice pogrezajo v ramena, pomeni, da je najverjetneje obseg prevelik. Naramnice bi morale nositi le 10 odstotkov bremena, ne pa celotne teže vašega oprsja.
   
 5. Vam naramnice polzijo z ramen?
  Če vam naramnice padajo z ramen, pomeni, da je obseg vašega modrčka prevelik.

 6. Namesto dveh, modrček naredi štiri.
  Če vam prsi ob strani silijo na plano, pomeni, da je košarica premajhna.

 7. Zadaj je ohlapen in leze gor.
  Če modrček na hrbtu leze gor, pomeni, da potrebujete številko ali dve manjši obseg. Modrček se mora pri hrbtu lepo prilegati in biti v linijo s sprednjim delom.

 8. Kost vas reže in nervira.
  Če imate zaradi kosti v modrčku neprijeten občutek, preizkusite številko večjega. Zaradi opore ne smete imeti slabega občutka, niti vam ne sme zadajati bolečine. 

 9. Ne zaupajte šiviljskemu metru. 
  Nikar slepo ne zaupajte šiviljskemu metru. Zakaj? Prsi so tridimenzionalne, kar pomeni tudi, da se po obliki med seboj močno razlikujejo. Raje se zanašaj na občutek, kot na številke.


Avtorica
: P. Pa.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Razkritja o starših, ki jih milenijci delijo na terapijah ali pa Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)