Šokantna izpoved Slovenke: »31-letnica se je izdajala za najstnico, nadlegovala me je na vsakem koraku«

Padla je v mrežo laži, manipulacij in psihičnega nasilja. Nadlegovala jo je tako, da se ji je nenapovedano pojavila na domačem pragu.

22.11.2022 ob 9:58 | Foto: GettyImages | Avtor: P. Pa.

Šokantna izpoved Slovenke: »31-letnica se je izdajala za najstnico, nadlegovala me je na vsakem koraku«

Splet je poln pasti in norcev, ki prežijo na nič hudega sluteče žrtve. Na najrazličnejše načine jih skušajo nepridipravi ujeti v svoje kremplje in pasti.

Njihovi nameni so različni. Nekateri se skušajo finančno okoristiti, drugi izsiljevati, spet tretji imajo za bregom nekaj čisto drugega.

Se pa najdejo tudi takšni, ki so zelo osamljeni in si v tej svoji osamljenosti in samoti ustvarijo svoj svet in skušajo vanj zvabiti še koga.

V mrežo prevarantke se je ujela tudi moja prijateljica. Ker želi zaradi lastne varnosti ostati anonimna, jo bomo poimenovali Sanja.

Sanja je nadobudna podjetnica. Svoje produkte prodaja po Sloveniji in tudi drugod po svetu. Dnevno je v stiku s strankami in najrazličnejšimi ljudmi.

Sanja je odprta, sočutna in izjemno empatična oseba in prav te lastnosti, zaradi katerih jo imamo prijatelji tako zelo radi in jo cenimo, so se v tem primeru izkazale za njeno veliko šibkost.

Ker verjame v dobro in le redko podvomi v dobre namere ljudi, je bila prava žrtev za prevarantko, ki ji je zagrenila nekaj mesecev življenja.

Ko naročilo ni le naročilo

No, pa začnimo na začetku. Lansko zimo je Sanjo kontaktirala nova stranka. Zaželela si je nekaj posebnega, darilo za nečakinjo. Navdušena nad končnim izdelkom je po dostavi kontaktirala našo podjetnico in jo zasula s komplimenti.

»Vljudna kot sem, sem ji odpisovala in ko sem se zavedala, da so stvari šle predaleč, je blo prepozno. Žal je nisem znala pravočasno ustaviti,« je dejala.

Zgodba, ki jo je prevarantka napletla, je naravnost filmska. Igrala je vloge več oseb in ustvarila več družabnih profilov, s katerih je pisala Sanji.

»Predstavila mi je 'svojo življenjsko zgodbo' in razlagala, da skrbi za bolno nečakinjo, ki sta ji starša umrla v strašni prometni nesreči. O 11-letni deklici, za katero se je sama tudi izdajala, je govorila, da je nadarjena glasbenica s hudimi zdravstvenimi težavami. Imela naj bi srčno popuščanje in čakala na operacijo v tujini.«

Vsakodnevno jo je zasipavala s sporočili, se enkrat izdajala za 11-letnico, drugič za njeno teto. Oblačila se je v otroška oblačila in nekajkrat nenapovedano celo prišla na njen dom.

»Ko je prišla sama in nenapovedano, sem se prestrašila. Vse skupaj sem želala ustaviti in rekla, da se z njo ne bom dobivala na samem in brez družbe odraslih.

Niti sanjalo se mi ni, da pred mano stoji 31-letna ženska in ne najstnica, za katero se je izdajala. V svoji glavi je ustvarila najrazličnejše like in dogodke iz okolice povezala v neko zgodbo, ki je bila ves čas konsistentna.«

Ko je Sanjo začelo vse skupaj preveč obremenjevati in vplivati na njeno življenje, je skušala prekiniti vse stike z njo, a je začela groziti s samomorom, čustvenim izsiljevanjem in manipuliranjem. »Vse skupaj je bilo zame izjemno psihično naporno.«

Rdeče luči in znaki za alarm

Kmalu je začela okolica opažati, da se Sanjo dogaja nekaj nenevadnega. Takrat je svojim prijateljem razkrila, kaj se dogaja in v kaj se je zapletla.

S pomočjo prijateljev je ugotovila, da ni edina Sanjina žrtev, da je v svoje laži in manipulacije skušala zvabiti že več ljudi. Zgodba je bila vedno enaka, igrala je žrtev, iskala je sočutje in pozornost.

Z raziskovanjem in pregledovanjem javno dostopnih podatkov je Sanja ugotovila resnico, o ženski, ki se je izdajala za 11-letno deklico.

»Preverili smo zemljiško knjigo, se pozanimali o bolezni, za katero naj bi trpela, preverili kroniko o prometnih nesrečah, prečesali spletne strani in družabna omrežja ter prišli do šokantne ugotovitve, kdo je ženska, ki me je zvabila v začaran krog laži in manipulacij.«

»Zdelo se mi je nemogoče, da bi kdo lagal o tako strašnih stvari. Da bi kdo lagal o tako hudi bolezni, o tem, da sta mu umrla starša. Strašno. Zakaj bi kdo lagal o tem?

Kakšen človek moraš biti, da lažeš o tem? Izkazalo se je, da nisem bila nadlegovana le jaz.

Zanimivo pa je, da je bila pri vsem skupaj zelo konsistentna in da je v zgodbe vpletla dogodke iz realnega živeljenja oseb v svoji okolici. Verjamem, da je dejansko živela v tem svetu, ki si ga je sama ustvarila.«

Povedala je še, da se je izkazalo, da gre za žensko, ki je v resnici zelo osamljena in je na tak način iskala prijatelje in pozornost.

Naša Sanja se je po dolgih mesecih trepetanja in strahu nekako uspela otresti nadlegovalke. Še danes pa ji je ob misli na to, kaj se ji je zgodilo izredno neprijetno, saj ne more verjeti, kako jo je peljala na led.

Naj bo ta zgodba opozorilo vsem, ki se na spletu zapletate v pogovore z neznanci. Nikoli namreč ne morete vedeti, s kom se v resnici pogovarjate.

Preberite še: V Nepalu sem doživela največjo šolo, ki ti jo neka sila tam zgoraj nameni (neverjetna zgodba Slovenke)

Morda vas zanima tudi: To moški nevede sporoča z gibi rok (pet kretenj s skrivnim pomenom)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)