Imate raje kampiranje ali bolj luksuzne počitnice? Preberite, kaj vaš dopust razkriva o vas (poletje 2022)

Zagotovo ima vsak predstavo o idealnem dopustovanju, ki veliko pove o značaju posameznika.

14.5.2022 ob 7:07 | Foto: Peera_Sathawirawong/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Imate raje kampiranje ali bolj luksuzne počitnice? Preberite, kaj vaš dopust razkriva o vas (poletje 2022)

Vsi se že veselimo prihajajočih poletnih dni, ko bodo v ospredju dopusti, počitnice in potovanja. Že samo pričakovanje teh zbuja lepe občutke in nemalokrat odpihne sivino vsakdana.

Kako pa si zamišljate vaš sanjski oddih?  To, ali ste bolj naklonjeni poležavanju na plaži, potovanjem v neznane kraje, obiskovanju gora ali adrenalinskim počitnicam, veliko pove o vašem značaju. Kako ga razkrivajo sanjske počitnice, pojasnjuje Miss7.

Planinarjenje

Tudi sicer imate radi avanture, brez težav preskakujete ovire, za vas ni ne fizičnih in ne miselnih meja. Med večdnevnim planinarjenjem spočijete misli in telo, ideja, da bi cele dneve ležali na plaži, vam prav nič ne diši. V bistvu veste, da bi vam na njej hitro postalo dolgčas in ne bi vedeli, kaj bi sami s seboj.

Planinski podvigi so za vas nekakšen beg pred dolgočasjem in rutino. Ustaljenost in enoličnost vam namreč tudi v vsakdanu hitro začneta presedati.

Potovanje z avtodomom

Obožujete fleksibilnost. Ste spontani in se vselej veselite stvari, ki vas čakajo jutri. Brez težav se prilagajte trenutnemu navdihu in okoliščinam, ste odprti ter vedno polni novih, neredko tudi norih idej.

Včasih vam zbranost in koncentracija povzročata nemalo težav, saj so vaše misli izjemno hitre in jih le težko obvladujete, a na drugi strani obožujete druženje z ljudmi, z dobro knjigo in z živalmi. Skratka, vam in z vami nikoli ni dolgočasno. Ne na počitnicah in ne drugače.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travellers Autobarn Campervans (@travellersautobarn)

Potovanje z nahrbtnikom na hrbtu

Počitnice v hotelu z all inclusive ponudbo? Ne, to nikakor ni za vas. Vi ste neodvisni, nočete se uklanjati splošnim smernicam, ne marate lenarjenja, ne marate ustaljenih ponudb in prav tako ne rutine.

Željni znanja in izkušenj na vseh področjih se dobro zavedate, da večino vaši počitniških potreb najlažje poteši potovanje z nahrbtnikom. To, da morate kdaj prespati pod milim nebom, je le dodaten plus za vaš neustrašen in značaj, ki ne pozna nobenih meja.

Poležavanje na plaži

Za vas je dopust samo in edino sproščanje. Kar pomeni: čim manj akcije in čim manj razmišljanja. Obiski galerij in muzejev? Mogoče malo, a nikar pretirano. Druženje s knjigami? Absolutno.

Ne niste dolgočasni, le varno se počutite v svoji coni ugodja in udobja, rutina vam zagotavlja varnost tako v vsakodnevnem življenju kot na počitnicah, adrenalina praviloma prav nič ne pogrešate.

Pogosto ste pod stresom, katerega vam rutina in ustaljenost pomagata pregnati. Zato: nihče vam ne more zameriti, da je za vas idealen dopust poležavanje na plaži.

Kampiranje

Ste skromni in minimalistični. Udobje za vas ne predstavlja nobene prednosti, dobro se znajdete v naravi, ki jo sicer obožujete, zato je vaš idealen dopust v šotoru.

V naravi v družbi vam najljubših oseb se brez težav sprostite in odmislite vse neprijetnosti, kar je prav za prav tudi smisel in namen dopusta.

Luksuzne počitnice

Nič izpod petih zvezdic ne pride v poštev. Za vas je dobro le najboljše in praviloma najdražje. Radi se razvajate, luksuz cenite tudi v vsakodnevnem življenju, za mnoge ste kar malo vzvišeni in celo arogantni.

A nikar ne dopustite, da bi vas mnenje drugih oropalo idealnih počitnic. Saj zato, da si jih lahko privoščite, vse leto trdo garate. Ste namreč pravi deloholik in ne pričakujete, da vam bo kar koli prineseno na krožniku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Maldives (@visitmaldives)

Obiskovanje mest in spomenikov

Za vas imajo počitnice en in edini namen: širjenje znanj. Kultura in spomeniki so kot hrana. Ste razgledani, polni koristnih informaciji in se nikoli ne branite novih, ne glede na to, od kje pridejo in na kakšen način so podane. Vedoželjnost in razgledanost sta vaši najizrazitejši kvaliteti.

Brez širjenja obzorji ne morete ne čez leto in ne na počitnicah. Vsi vaši prosti dnevi zato bolj, kot na oddih, spominjajo na poučne ekskurzije. A nič hudega, če vam to odgovarja.

Preberite še: Ideje za počitnice: Tudi doma je zabavno

Morda vas zanima tudi: Potovanje, kampiranje ali wellnes? Strokovnjaki razkrivajo idealen dopust za različne vrste parov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)