Ideje za izlet: Spoznajte živalske vrtove Slovenije

Naš največji živalski vrt še zdaleč ni edini v Sloveniji.

27.5.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages, Instagram

Slika avtorja - Mateja Florjančič Piše:

Mateja Florjančič

florjancicm@imap.delo.si

Ideje za izlet: Spoznajte živalske vrtove Slovenije

Ob besedi živalski vrt večina pomisli na naš največji tovrstni park v Ljubljani. A ta še zdaleč ni edini kraj, kjer si lahko znotraj naših meja ogledate živali iz bližnjih ter daljnih dežel.

V tokratni ideji za izlet vam ponujamo predloge za obisk manjših živalskih vrtov v Sloveniji, ki vas zagotovo ne bodo razočarali.

ZOO park Rožman Vrzdenec - Horjul

V naravnem Živalskem vrtu Rožman v Vrzdencu pri Horjulu si lahko ogledate domorodne in tujerodne živali v naravnem okolju parka Vrzdenec - Horjul. Park je bil sprva drugi dom za poškodovane, bolne in osirotele živali.

Največkrat so tam pomagali mladičkom srn, ki so bili poškodovani ob košnji ali v prometnih nesrečah, imeli so divje prašičke, dva medvedja mladiča ter številne druge živali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bsmart (@bsmart_agency)

Z leti so postajali vse večji in leta 2013 pridobili status živalskega vrta. Večina pri njih živečih živali nosi s seboj žalostno zgodbo, zato se trudijo, da imajo kar najboljšo oskrbo ter so ob enem lepo predstavljene obiskovalcem.

Organizirajo dogodivščine z živalmi, nekatere lahko tudi pobožate, jih nahranite v družbi vodnika, druge le vodeno opazujete in izveste o njih marsikaj zanimivega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polona Golčar (@polonagolcar)

Živalski vrt je v pozno pomladanskih in poletnih mesecih odprt od 10h do 19h, vstopnina za odrasle znaša 5, za otroke 3 evre, za mlajše od dveh let je vstop brezplačen.

Živalski vrt SIKALUZOO

Živalski vrt SIKALUZOO se nahaja v kraju Boračeva, v občini Radenci, nedaleč stran od tamkajšnjega zdravilišča. Obdan je s prelepim gozdom, ki se razprostira vse do reke Mure, na drugi strani pa ga obdajajo vinorodni griči.

Pisano druščino živali stalno dopolnjujejo z novimi vrstami, med njihovimi bivališči vodijo urejene poti, obdaja jih lepa okolica, ki ponuja svojstveno doživetje. Živali so socializirane, saj živijo z oskrbniki in drugimi živalmi ter se med seboj dobro razumejo. Gibljejo se na površini 2,7 hektarja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Živalski vrt Sikaluzoo (@sikaluzoo)

Živalski vrt je od ponedeljka do četrtka odprt od 14h do 18h in od petka do nedelje ter med prazniki od 12h do 18h. Vstopnina za odrasle znaša 7 evrov, za otroke 4 evre, za mlajše od dveh let je vstop brezplačen. Z doplačilom treh evrov vas peljejo na safari vožnjo, za pet evrov pa se lahko družite z očarljivimi lemurji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Živalski vrt Sikaluzoo (@sikaluzoo)

Mini Zoo Land

Živalski vrt in tematski park Mini Zoo Land je prizorišče, kjer obiskovalce čakajo mnoge nepozabne dogodivščine. V njemu je mogoče vstopiti v skrivnostni svet starodavnih kultur, se podati na sredino džungle polne nevarnosti in osupljivih lepot, se sprehajati med različnimi svetovi in spoznavati različna časovna obdobja ter pridih oddaljenih krajev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Milinčić (@danijelamilincic)

 

Zanimiv živalski vrt se nahaja na naslovu Ob potoku 4, Slovenske Konjice in je odprt vsak dan za vikend od 9h do 18h. Vstopnina za odrasle znaša 6, za dijake in študenta 5 in za otroke 3 evre. Otroci do treh let imajo brezplačen vstop.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZOOLand - Živalski Vrt (@minizooland)

Obiskovalce v njem, kot se za živalski vrt spodobi, pozdravljajo številne živali od blizu in daleč, ki jih je mogoče pobliže spoznavati ter v družbi oskrbnikov tudi hraniti.

Priporočamo tudi: Čudovit izlet, na katerem boste spoznali vesolje, naravo, umetnost in zgodovino (FOTO)

Preberite še: Ideje za izlet: Kmetije, na katerih lahko otroci spoznajo živali

Morda vas zanima tudi: Ideja za izlet: Očarljiv Polhov Gradec - majhno naselje, za katerega si ne morete misliti, kako zelo navduši


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)