Horskop: To so idealne počitnice za vaše astrološko znamenje

Preberite si, kakšen oddih astrološkim znamenjem priporočajo zvezde.

30.5.2018 ob 6:43

soncni_zahod_morje_lasje_zenska-kopalke.jpg

Boste v času dopustov raziskovali divjino Avstralije ali poležavali na plaži? Odgovor na to vprašanje se skriva v zvezdah. Ideje za najboljše počitnice so, glede na vaše astrološko znamenje, s pomočjo astrologinje Athene Perrakis zbrali pri Reader’s Digestu.

Oven

Dinamični in vedno aktivni ovni si ob misli na počitnice praviloma ne predstavljajo poležavanja na sončnih plažah. Konec koncev, koliko sonca sploh potrebujemo, da bi ostali zdravi? Rojeni v tem znamenju obožujejo pester in aktiven oddih. Na počitnicah morajo sprostiti vso tisto nakopičeno energijo, le tako se lahko nazaj na delo vrnejo kot prerojeni. Počitnice z ogromno aktivnostmi v naravi so tiste, ki so ovnom pisane na kožo. Lahko tudi v eksotičnih, toplih krajih, a le če vse skupaj ni omejeno zgolj na peščene plaže, temveč vedno obstaja možnost za deskanje, veslanje, plezanje, hojo v hribe in skakanje s klifov. Ovni so pripravljeni na vse.

punci_veselje_pocitnice_morje_obala.jpg

Bik

Ne glede na to, kje je na počitnicah, bik zahteva udobje. Drugi se morajo do njega obnašati kot do kralja, rad se razvaja, eksotične destinacije so ob popolni postrežbi sprejemljive, še bolje pa se počuti nekje v domačem okolju. Biki so nekakšni zapečkarji. Zato so prave počitnice zanje tam, kjer se počutijo kot doma. Res je, da včasih radi tudi vandrajo, zlasti tisti, ki imajo v luni katerega od ognjenih znamenj. A luksuznega hotela v Parizu z obveznim spa centrom, se noben bik ne bi branil. Po raziskovanju mesta namreč pričakuje udoben in popoln počitek.

astro_pocitnice_idealno_bik_micna.jpg

Dvojček

Popolne počitnice za dvojčka so tiste, kjer so zaposleni možgani, telo in duša. Dvojčki radi vandrajo iz kraja v kraj, zato na njihovem zemljevidu ni točno določene lokacije, ki bi jo radi videli. Najboljši so zanje obiski mest, kjer osvajajo vedno nova znanja. Dvojčki so po naravi raziskovalci, vedno potrebujejo intelektualno spodbudo, zato naj njihove počitnice vključujejo oglede mest, obiske muzejev, raziskovanje naravnih znamenitosti. Če ga boste presenetili s katero od takšnih idej, se noben, rojen v tem znamenju, ne bo upiral.

turistka_mesto_ulica_nahrbtnik.jpg

Rak

Raka je najtežje spraviti iz varnega zavetja doma, a tudi rojeni v tem znamenju v življenju  potrebujejo malo razburljivosti. Če ste po horoskopu rak tudi sami in vam je poleti dano dva tedna dopustovati, počitnice razdelite na dva dela: en teden preživite doma, v drugi polovici pa si dovolite stopiti izven cone udobja. Dolge počitnice stran od doma niso najboljša ideja. Boljši bodo eno, dvodnevni izleti. Zlasti, če vas na njih spremljajo družina in prijatelji. Le težko boste rojenega v tem znaku našli, kako z nahrbtnikom sam raziskuje Evropo. Raje se bo za nekaj dni skupaj z družino odpravil v katerega od zabaviščih parkov.

astro_pocitnice_idealno_rak_micna.jpg

Lev

Za leva so prave počitnice udobne. Ne udobne, luksuzne. Če ne bodo res nekaj posebnega, noben lev ne bo zadovoljen. Oni radi potujejo. A potujejo s stilom. Let v prvem razredu, magične destinacije, vrhunski hoteli in popolna postrežba. Za rojene v tem znaku idealnih počitnic brez ohlajenega šampanjca in jagod v čokoladi ni. Seveda ne gre brez mehkih blazin in bogato opremljenih hotelskih sob. Ko gre lev na počitnice, ne varčuje. Ne glede na destinacijo, hotel mora imeti najmanj pet zvezdic, soba najboljši razgled, skratka, vse mora biti popolno.

astro_pocitnice_idealno_micna.jpg

Devica

Devico je težko pripraviti do tega, da bi si resnično privoščila prave počitnice. Rojeni v tem znamenju vedno razmišljajo, načrtujejo, se obremenjujejo. Lahko so na najlepšem delčku sveta, a lepot ne bodo videli, saj bodo z mislimi v pisarni. Device so pač marljive, zato hitro tudi počitnice spremenijo v opravilo, ki ga je treba končati. Neredko se celo zgodi, da s seboj na dopust vzamejo delo. Kar pomeni, da je rojene v tem znaku treba spraviti iz cone udobja. Jih pripraviti do tega , da odmislijo vse ostalo. Letenje s padalom na Barbadosu? Raziskovanje ruševin Majevskih mest v Mehiki? Safari v Afriki? Vse to so ideje, ki bodo zaposlile misli device. Zgolj poležavanje pa bi jo spravilo ob pamet.

astro_pocitnice_idealno_devica_micna.jpg

Tehtnica

Pri tehtnici se vse vrti okoli kulture. Rada se povezuje z ljudmi, spoznava tujce, raziskuje kulturno zgodovinske znamenitosti, zato turistične eksotične destinacije za rojene v tem znaku niso najboljša ideja. Raje bi se potepali po ulicah Berlina in raziskovali tamkajšnje pivovarne, opazovali lepote Benetk, okušali utrip Barcelone ali občudovali mogočne spomenike Rima. Tehtnica rada raziskuje okolico in ljudi. Rada poseda v lokalčkih ob ulicah in opazuje množice. Pri njej je pomembno pristno dogajanje, brez izumetničenih turističnih ponudb.

astro_pocitnice_idealno_tehtnica_micna.jpg

Škorpijon

Ko škorpijon zasliši besedo potovanje, si sebe zamisli kot Indiana Jonesa. Rojeni v tem znamenju so najhitreje pripravljeni na raziskovanje divjih tropskih gozdov ali globokih podzemnih jam. Tisto, kar druge nekoliko plaši, škorpijone navdušuje. Radi izzivajo sebe in preizkušajo svoje meje. Zanje so počitnice vedno avantura. Z veliko adrenalinskih doživetji.

astro_pocitnice_idealno_skorpijon_micna.jpg

Strelec

Če iščete nekoga, ki bi bil na potovanjih odlična družba, ga boste zagotovo našli med strelci. Rojeni v tem znamenju preprosto hrepenijo po potovanjih in avanturah. Vedno hočejo doživeti nekaj novega, drugačnega, plezati na najvišje gore ali se potapljati v globine oceanov. Oni so tisti, ki se vzpenjajo na Kilimandžaro, raziskujejo Veliki kanjon, obiskujejo skrite kotičke Himalaje ali se potapljajo ob Koralnem grebenu. Zanje ni meja, najhujši del počitnic pa je za strelce vrnitev domov.

astro_pocitnice_idealno_strelec_micna.jpg

Kozorog

Če vaš dopust načrtuje kozorog, boste imeli popoln plan. Kajti on ničesar ne prepušča naključju. V svoje počitnice bo vključil obiske muzejev, galerij in zgodovinskih pomnikov na prostem. Izobraževalne počitnice so najboljše za rojene v tem znamenju. Kozorog vedno potrebuje cilj in natančne časovne okvirje, kajti le tako lahko popolno investira ter izkoristi svoj čas. Najboljše so zanj počitnice, kjer je vključeno prijetno s koristnim in nič neobičajnega ni, če na dopustu spozna novega poslovnega partnerja.

turisti-raziskovanje_mesta_rim.jpg

Vodnar

Vodnar najbrž že ima pripravljen dolg seznam vsega, kar bi rad obiskal. Nanj vsak dan doda kaj novega. Rojeni v tem znamenju bi namreč radi videli in počeli vse. Zanje je vse zanimivo. Vodnar je povsem zadovoljen, ko zjutraj pije kavo v lokalni kavarni, nato brska po knjigarni in se popoldne povzpne na višji vrh. Aktivni posamezniki obožujejo nove kraje, nove ljudi, radi raziskujejo nove pokrajine in v svojem življenju bi radi prepotovali ves svet. Vse, kar potrebujejo na potovanjih, je dobra družba, ki jim je pripravljena (in sposobna) slediti.

astro_pocitnice_idealno_vodnar_micna.jpg

Riba

Kot vodno znamenje, bi vsaka riba počitnice preživela ob vodi. Nekje v tropskih krajih. Ribe se rade sproščajo in sanjarijo, zanje so zato najboljše počitnice na peščeni plaži oceana ali jezera. Kadar se jim zljubi vstati iz viseče mreže in se malo razgibati, so zanje kot nalašč veslanje v kajaku, potapljanje ali plavanje. Večinoma pa želijo samo mir, v katerem se lahko prepuščajo svoji domišljiji.

astro_pocitnice_idealno_riba_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)