FOTO: Tako čudovito so prenovili picerijo Coccolo

Tokrat smo v arhitekturnem kotičku pokukali v prenovljen gostinski lokal v Podgradu, ki nas je očaral z detajli – predvsem s keramiko ob točilnem pultu!

15.1.2019 ob 5:17

micna_lokal_arhitektura_dizajn_interier_ploscice_picerija_prenova1.jpg

Ko pomislite na gostinski lokal, vam pred oči verjetno najprej prideta hrana in pijača, drži? In čeprav smo velikokrat najboljše jedli v najbolj skromno opremljenih butičnih krčmicah, nas vedno znova navdušijo tudi lokali, kjer niso pozabili niti na ambient. Predvsem tisti, ki prisegajo na minimalizem in premišljene dizajnerske poteze z dušo.

Tokrat je našo pozornost ukradel gostinski lokal v Podgradu, ki je stopil v korak s časom, za seboj pustil zastarano podobo gostilne brez duše – vsaj z vidika interierja – in stopil v novo dobo. Za njegovo arhitekturno prenovo stoji slovenska arhitektka Helena Kalčič iz biroja Domus design.

micna_lokal_arhitektura_dizajn_interier_ploscice_picerija_prenova2.jpg

Poroka mehkobe lesa in robustnosti kovine

Lokal, ki stoji na 70 kvadratnih metrih je s prenovo dobil pridih industrijskega dizajna. Med materiali prevladujeta kombinacija železa in lesa, ki sta hkrati tudi v kontrastu komplementarnih barvah, torej v modri in oranžni, kar ustvari kontrast med toplo in hladno podobo. Črna opeka, kovina, keramika in les tako ustvarijo mešanico robustnosti in mehkobe.

micna_lokal_arhitektura_dizajn_interier_ploscice_picerija_prenova4.jpg

Ploščice, ki jih hočemo tudi doma!

Prostor na dva dela vizualno deli stena iz kortena, ki pa zaradi svojega dizajna še vedno ohrani odprtost prostora. In kaj nas je najbolj navdušilo? Keramika! Tista, ki s svojo obliko spominja na čebelji panj. Kot podlaga za masiven panel iz kortena in pod ter za točilnim pultom se namreč zlivata siva in bela keramika. Beli šesterokotniki so postavljeni pod omenjene elemente v prostoru in predstavljajo osrednjo nit ambienta. In čeprav so za polaganje videti kot nočna mora vsakega keramičarja, so detajl, ki nam je resnično pri srcu.

Prenovo lokala v celoti lahko ujamete v spodnji fotogaleriji:

Avtor: F. M.
Foto: Marjan Krebelj

PREBERITE ŠE: V Ljubljani fotografski atelje prenovili v mini stanovanje za par (foto) ALI Pokukajte v imenitno prenovljeno stanovanje v centru Ljubljane, kjer živijo plamenci (foto)

Poglejte tudi: Prej in potem: Ko babičino stanovanje postane čudovit dom za mlad par (foto)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)