FOTO: Ljubljana diši po Odprti kuhni in to so letošnje uspešnice, ki jih morate poskusiti

Začela se je že 7. sezona kulinarične tržnice, ki je Ljubljano popeljala na svetovni zemljevid gurmanskih prestolnic z ulično hrano na ravni restavracijske. Ta petek bomo dočakali že 151. Odprto kuhno! Po čem tam najbolj diši?

28.3.2019 ob 5:37

odprta_kuhna_ljubljana1.jpg

Nova sezona Odprte kuhne prinaša sveže restavracije, vrhunske chefe in najnovejše trende na področju kulinarike in vinarstva. Če ste jo v zadnjih sedmih letih že kdaj obiskali, dobro veste, da se je težko odločiti, kaj bi tokrat preizkusili.

Na Pogačarjevem trgu bo Odprta kuhna razveseljevala vsak sončni petek do konca oktobra, na njej pa bo svoje dobrote kuhalo okoli 50 ponudnikov iz vse Slovenije. "Število ponudnikov, s katerimi sodelujemo, je sicer večje. Trenutno imamo potrjeno sodelovanje s skoraj 70 različnimi ponudniki, do konca sezone pa bo ta številka še narasla," je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

Mimogrede, Odprta kuhna tudi letos nadaljuje sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki zbere neporabljene sestavine in pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim.

odprta_kuhna_ljubljana2.jpg

Večni problem: Kaj bi danes jedli?

Mešanje vonjav z vseh strani, množice obiskovalcev in prijetno vzdušje, ki ga prinesejo ležerni petkovi popoldnevi, so včasih težka odločitev za naše brbončice. In ker ljudje v resnici nismo tako zelo veseli, če imamo preveč izbire, saj se tako še težje odločimo, kaj želimo, smo vam tokrat malo pomagali.

Zbrali smo nekaj najbolj omamnih utrinkov z Instagrama, ki je že poln petkovih objav iz prve letošnje Odprte kuhne. Kaj od spodnjega pa bi vi izbrali?

Poke bowl iz Tink Superfood

Taco iz El Patrón" Tacos & Store

Omamni burgerji iz kuhinje Krušič

Empanade najdete pri stojnici Pivnice Lajbah

Pisan Abi Falafel na krožniku

Stari pisker slovi po rebrcih

Med pestro ponudbo gurmanskih burgerjev tudi Pop's place

Govedina s krompirčkom iz Argentino Steakhouse

Gostišče Barbara ponuja odlične domače žlikrofe

Ajdovi žganci z belo čokolado, malinovim prelivom in ajdovimi kokicami so jed, ki jo najdete na stojnici z napisom Hotel & Restaurant Planinka Ljubno ob Savinji

Kaj pa tale posladek iz Restavracije Slon 1552?

Posladek pri City Hotel Ljubljana

Experiment vam kavo, koktajl in domače sokove postreže v fotogenični vrečki z napisom Stisn' se k men

Avtor: F. M.
Foto: Odprta kuhna, Instagram

PREBERITE ŠE: Slovenski fotograf, ki mu je v Dubaju pozirala Ashley Graham ALI Štajerca, ki v Parizu iz mobilnega tovornjaka strežeta gurmanske burgerje #intervju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)