Deset navad za jutro brez stresa

V resnici drži, da je vsako jutro lahko dobro.

13.5.2016 ob 7:00

jutro.jpg

Na to, kakšen bo vaš dan, nakazuje že jutro. Če bo to mirno in brez norije ter napetosti, boste tudi preko dneva stresu lažje ubežali. Zato si poglejte nekaj koristnih navad za mirno in prijetno jutro ter za prav takšen dan. 

Več namigov za lepši dan poiščite na Facebooku.

Na jutro se pripravite že zvečer. Potrebujete največ deset minut da poiščete oblačila, ki jih boste oblekli, da na eno mesto položite ključe, torbico in vse, kar boste zjutraj potrebovali. Če boste to storili zvečer, boste zjutraj imeli deset minut več časa.

Prej v posteljo. Če se vsako jutro zbujate utrujeni in neprespani vam telo sporoča, da spite premalo. Zato se zvečer odpravite k počitku eno uro prej. Lažje boste vstali, zjutraj in čez dan pa boste produktivnejši.  

Ne spite s povsem zaprtimi roletami. Tako boste že ob zgodnjem jutru uzrli svetlobo, ki je najboljši naravni način bujenja. Mračno okolje namreč spodbuja občutek utrujenosti, slabega razpoloženja in zaspanosti.

jutro3.jpg

Motivirajte se z budilko. Namesto standardne tovarniške melodije za prvi jutranji zvok izberite priljubljeno pesem. Ta vam bo, čeprav se boste zbudili utrujeni, takoj izboljšala razpoloženje. 

Pozabite na dremanje. Ko vas budilka zbudi, vstanite iz postelje. Pozabite na gumb za dremanje. Z njim le odlašate neizogibno in zaradi njega boste še bolj utrujeni. 

Pretegnite se. Še v postelji se dobro pretegnite. Znanstveno dokazano je, da takšno raztezanje pozitivno vpliva na počutje.

Poslušajte glasbo. Takoj, ko se prebudite vključite radio ali si zavrtite glasbo na vašem mobilnem telefonu. Izberite poskočne melodije, ki vam bodo olajšale začetek dneva. 

Ne pozabite na zajtrk. Vsaj deset minut jutranje rutine namenite zajtrku, ki vam bo zagotovil energijo za skoraj polovico dneva. 

Oprhajte se. Topla (ne vroča) jutranja prha vas bo zagotovo pomirila in prebudila. Dokazano je, da prhanje poleg nečistoč, ki se ponoči kopičijo na koži, učinkovito odpravlja tudi stres.

jutro2.jpg

Poigrajte se z vašim hišnim ljubljenčkom. Če se zjutraj kar noče ločiti od vas, ga ne ignorirajte, pač pa se poigrajte z njim, saj že nekaj minut božanja njegove dlake pozitivno vpliva na razpoloženje.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)