Čudovite maline: zakaj uživati v njihovi sezoni

V poplavi eksotičnih superživil pozabljamo, da ta rastejo tudi za domačim vogalom.

1.8.2015 ob 12:15

shutterstock_71093119.jpg

Po gozdnih jasah in na domačih vrtovih že zorijo sladke rdeče maline, ki so ob poplavi superživil iz tujih krajev neupravičeno zapostavljene. So namreč super sadje na dosegu roke, zato poglejte, zakaj bi se morali tedaj, ko je njihova sezona, z njimi čim večkrat razvajati.


Že slediš Mični na Facebooku?

Kaj skrivajo

Maline so polne vlaknin, vitamina C, vitaminov B kompleksa, vitamina E, fruktoze in tudi beljakovin. Ob tem so bogate še z antioksidanti in so zato odlične zaveznice zdravja in mladostnega videza.


Da boste v malinah uživali dlje, si preberite članek Podaljšajte svežino jagodičevja.

shutterstock_206123662.jpg

Kako pomagajo

V njih lahko v neomejenih količinah uživajo stari in mladi, saj pomagajo pri izgubi kilogramov, krepijo odpornost, pomagajo pri blaženju predmenstrualnega sindroma, težavah z jajčniki, težavah s prebavo, ledvicami, izboljšujejo krvno sliko, blažijo kožne infekcije, varujejo pred srčno žilnimi boleznimi ter sladkorno boleznijo.

shutterstock_241882519.jpg

Kako jih uživati

Njihov prijetno sladek okus jih uvršča med sadeže, ki se odlično znajdejo v vlogi deserta: lahko jih dodate navadnemu jogurtu, si iz njih pripravite okusne smutije ali domače zmrznjene slaščice. Ko zorijo, so seveda najboljše sveže, lahko pa jih tudi zamrznete ali iz njih pripravite sokove in marmelade, ter se tako z njimi razvajate skozi vse leto.

Vse našteto so nedvomno odlični razlogi, zakaj bi se z malinami morali posladkati večkrat. Zato predlagamo, da si današnji dan namesto s čokolado ali pecivom zasladite s super sadjem iz domačih logov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)