Horoskop: finančni nasvet za posamezni znak (ki ga upoštevajte meseca maja)

Da bo tudi vaše finančno stanje cvetelo tako kot maja cveti narava, upoštevajte naslednji finančni nasvet.

2.5.2019 ob 4:33

poslovna_zenska_denar_evro.jpg

Mesec maj je mesec ljubezni, potovanj in izletov. Daljši ter toplejši dnevi marsikoga napeljejo tudi k večji potrošnji.

A da ne bi zapluli v rdeče številke, upoštevajte najboljši denarni nasvet, ki ga imajo v mesecu maju za vaše znamenje zvezde.

Oven: poplačajte dolgove

Ovne rado zanese. Tudi z vidika financ. Kar pomeni, da ste si v preteklosti morda nakopali kar nekaj dolgov, za katere plačujete visoke obresti. Vso tisto energijo, s katero vas bo napolnil zeleni maj zato usmerite v to, da bi čim več dolgov poplačali. Vseh morda res ne boste zmogli, zato izdelajte finančni načrt, s pomočjo katerega se boste znebili vsaj tistih, ki vas najdražje stanejo.


Bik: poglobite se v naložbe

Biki ste znani po tem, da ste glede financ previdni in prisegate na varne naložbe. Kar nekaj jih imate, a poglobite se nanje in delnice ali obveznice, ki prinašajo najmanj dobička, prodajte še pred poletnim borznim mrtvilom. Tako se boste nedvomno izognili izgubi, ob kateri bi vas poleti bolela glava. Kajti če vi česa ne prenesete, so to rdeče številke.


Dvojčka: razmišljajte vnaprej

Ne glede na to, koliko ste stari, potrebujete dolgoročni načrt. Da, prišel bo čas, ko boste dočakali zasluženi pokoj in če o tem ne boste razmišljali že danes, vas bo to nekoč lahko teplo. Odprite že varčevalni račun. Za varnejšo prihodnost. Maj je zadnji čas, kajti v poletnem obdobju dopustov in avantur nanj niti pomislili ne boste.


Rak: odprite sklad za deževne dni

Nihče ni rad bolje pripravljen na neprijetnosti, kot ste prav raki. Zato podobno kot dvojčki, odprite varčevalni račun. Naj se nanj vsak mesec steče določen znesek za dneve, ko bodo prilivi morda nižji. Kajti nikoli ne veste, kaj vas jutri čaka, neprijetnih presenečenj pa res ne marate.


Lev: bodite pozorni na cene

Počutili se boste kot kraljica. Prepričani boste, da si lahko privoščite vse, a kaj lahko bodo nepremišljeni nakupi pustili neljube posledice, zato bodite pozorni na cene in ne zapravljajte brezglavo. Zapomnite si, da je tudi premišljenost kraljevska lastnost.


Devica: omislite si kredit

Res je, da ste device previdne s krediti in dolgovi, a prav od teh je včasih odvisna vaša kvaliteta življenja, zato brez njih ne gre vedno. Maj je najboljši čas, da si omislite posojilo. Zaradi vaše discipline in doslednosti zagotovo ne boste šli čez mejo zdravega razuma in boste obroke brez težav lahko redno odplačevali.


Tehtnica: investirajte v zdravje

Skrb za zdravje in dobro počutje je pomembno, zato nekaj denarja dajte na stran in si privoščite katero od terapij, ki bo doprinesla k vašemu. Zlasti bodite pozorni na mentalno zdravje. Kajti ne glede na to, kako dosledno skrbite za fizičnega, radi pozabite, da je mentalno prav tako pomembno.


Škorpijon: omejite pijače

Škorpijoni v družbi radi pokažete, da ste v vsem najboljši. Tudi ko gre za zabavo z alkoholnimi pijačami hitro pozabite na pravo mejo in mero. Zlasti maja, ko se začne druženje na prostem vas bo kaj lahko zaneslo, kar bo opazno tudi v vaši denarnici. Zato: previdno. Če boste popili kakšen kozarček manj, vam bosta hvaležni zdravje in bančni račun.


Strelec: naj denar dela za vas

Če ne boste prihrankov premišljeno vložili, bodo kaj lahko izgubili dokajšnjo vrednost. Tok denarja je pomemben in s pravimi naložbami lahko oplemenitite vaše finančno stanje. Kajti priznajte, da ni nič lepšega, kot da denar dela za vas in vam prinese še več denarja.


Kozorog: izkoristite bonitete

Če kdo zavoha dober posel, ste to vi. In zbiranju takšnih in drugačnih točk ter bonitet velikokrat kar nekaj prihranite. Vendar ne pretiravajte. Izkoristite in vnovčite zbrane ugodnosti. Končno si boste brez slabe vesti lahko privoščili pravo majsko potovanje.


Vodnar: prosite za povišico

Včasih je prihodke najlažje povečati tako, da prosite za več denarja. Dolgo časa ste pridno prispevali k uspehu podjetja in zagotovo je napočil trenutek, ko lahko vse seznanite s svojim doprinosom in namignete na to, da vaš trud ni primerno ovrednoten. Meseca maja bodo zvezde na vaši strani in zagotovo boste dovolj prepričljivi, da bo prošnja za višjo plačo padla na plodna tla.


Riba: posvetujte se s finančnim svetovalcem

Ne glede na to, kako spretni ste z osebnimi financami, drugo mnenje vedno pride prav. Zato se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pomagal pri oblikovanju sheme, s katero bodo tako maj kot vsi meseci, ki mu sledijo, z denarnega vidika manj stresni. Nedvomno boste za vse nasvete hvaležni.


Avtorica:
M. FL., povzeto po portalu Pure Wow 
Foto: Thinkstock

Morda vas zanima tudi: 6 z denarjem povezanih napak, ki razdvajajo pare in Horoskop: šest najbolj zapravljivih znamenj

Preberite še: To morate imeti v svoji denarnici (ključno v primeru izgube)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)