Aromaterapija: Šest najboljših naravnih vonjev

Kadar potrebujete malo spodbude ali pomiritve.

18.11.2016 ob 8:40

aromaterapija_shutterstock_281697773.jpg

Vonji, s katerimi se ponašajo eterična olja, imajo na naše počutje izjemen učinek. Ob izbiri pravega z njim lahko izboljšate koncentracijo, spomin ali prikličete spanec. Poglejte, kateri vam bodo v veliko pomoč.

Več koristnih napotkov najdete na Facebooku

Če ste pogosto pod stresom: povohajte kamilico

V izparilnik kanite nekaj kapljic eteričnega olja kamilice. S svojo sladko aromo bo v trenutku pomirilo duha in prineslo tako zaželeno sprostitev. Tudi skodelica kamiličnega čaja seveda ne bo škodovala.

Če ne morete spati: povohajte sivko

Vonj tega olja ne samo, da telesu sporoči, da je čas za spanje. Vsebuje snovi, ki pomirjajo čustva, preženejo napetost in delujejo kot močan antidepresiv, s tem pa prikličejo spanec. Zlasti, če boste nekaj kapljic kanili v toplo večerno kopel, boste v postelji hitro obiskali svet sanj.

Če ste preobremenjeni: povohajte olje iglavcev

Ni čudnega, da je vonj božičnega drevesca tako blagodejen. Njegova eterična olja pripomorejo do čistejših in jasnejših misli, v telesu vzpostavljajo čustveno ravnovesje ter krepijo duševno moč.

Če imate premalo kreativnih idej: povohajte olje rožnate grenivke

Aroma tega sadeža še kako pripomore k obnovi energije, hkrati pa spodbuja koncentracijo in kreativnost. Podobno na telo in možgane delujejo tudi eteriča olja drugih citrusov.

Če vas muči glavobol: povohajte poprovo meto

Osvežujoč vonj vam bo pomagal, kadar vas pesti slabost ali obvladuje zoprna napetost, katere posledica je glavobol. Ta bo ob aromi poprove mete hitro premagan.

Če se ne morete spomniti imena znanca: povohajte rožmarin

Blaži tesnobnost, raziskave pa kažejo , da že zgolj vonjanje rožmarinovega eteričnega olja v znatni meri izboljšuje spomin in krepi koncentracijo. Reklo, da je rožmarin za spomin, torej ni iz trte zvito.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)