5 vprašanj, ki ti bodo na zmenku pomagala prepoznati pravo osebo

Je pred tabo zmenek?

4.6.2022 ob 7:35 | Foto: AaronAmat/Getty Images | Avtor: E.N.

5 vprašanj, ki ti bodo na zmenku pomagala prepoznati pravo osebo

V teh časih iskanje ljubezni pogosto poteka preko socialnih omrežji. Dolgo obdobje koronskih razmer je zmenkovanje dokončno preselilo na splet in sedaj, ko je skok na pijačo zopet mogoč, je trema pred spoznavanjem v živo lahko precej velika.

Kako v osebi, ki prvič sedi pred tabo prepoznati prave kvalitete in kako vedeti, da gre za pravega človeka, ki je vreden tvoje ljubezni?

Na portalu Metro svetujejo, da se zatečeš k spodnjim vprašanjem. 

Iščeš resno zvezo?

V današnjem času zmenek še ne pomeni, da se oseba nasproti tebe želi ustaliti in s teboj ustvariti skupno življenje. Zato je najbolje, da že v začetku razčistita, kam to snidenje vodi. Če ti simpatija razkrije, da išče nekoga za resno zvezo, lahko nadaljuješ s spodnjimi vprašanji.

Če nove ljudi spoznava le za eno noč, ali pa le zato, da bi razširil socialno mrežo, priporočamo, da to sprejmeš in v osebo na nasprotni strani ne polagaš prevelikih upov.

Kje želiš živeti čez pet let?

Če se oba strinjata, da iščeta nekoga za skupno življenje, so izredno pomembni tudi skupni interesi.

Lokacija prebivališča je izjemno pomemben faktor, če ti želiš živeti v mestu, on pa na podeželju ali celo v drugi državi, bo vajino razmerje kaj kmalu naletelo na preizkušnjo, ki jo bo treba premostiti. Morda je zato bolje, da glede teme te želje izrazita, še preden se močno navežeta eden na drugega. 

Si želiš otok?

Če iščeš partnerja, je dobro, da si oba želita družino. Ali pa oba ne. Važno je, da se v tem pogledu strinjata, saj je vprašanje o družini pogosto nepremostljiva razlika, če sta si partnerja na nasprotnih polih.

Če o družini še nisi razmišljala niti sama, pa je pametno, da pred zmenkom razmisliš, kakšne so tvoje želje. Seveda se odločitve in prepričanja skozi naše življenje spreminjajo, a fino je, da si iskrena do fanta, ki sedi nasproti tebe.

Kaj pričakuješ od svojega partnerja?

Si želiš nekoga, ki bo s teboj prepotoval svet? Verjetno boš potem težko gradila vezo z nekom, ki se rad drži znotraj meja svojega mesta. Prav tako boš težko s partnerjem, ki pričakuje, da boš cele dneve gospodinjila, če si sama želiš graditi kariero in pričakuješ, da si bosta doma pravično razdelila gospodinjska opravila.

Seveda to ne pomeni, da si lahko izbereš partnerja po naročilu, ki bo povsem ustrezal tvojim kriterijem, a vseeno je dobro, da se v pomembnih stvareh strinjata.

Kaj rad/a počneš v prostem času?

In ko smo že pri skupnih stvareh, ne smemo mimo tega, na kakšen način rada preživljata svoj prosti čas. Si želiš soboto ležerno preživeti na poznem zajtrku v mestu ali vstati zgodaj in se povzpeti v hribe? Rada igraš tenis ali bereš knjige?

So večerje s prijatelji nekaj naboljšega, kar lahko počneš v pete zvečer ali si žurerka, ki bo plesala dolgo v noč? Svoj zmenek nujno povprašaj po teh stvareh.

Preberite še: Poletje 2022: Najlepši hrvaški otoki (ideje za počitnice)

Morda vas zanima tudi: Na počitnice že junija? Tu je nekaj odličnih predlogov, kam se lahko odpravite (poletje 2022)

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)