4 (opozorilni) znaki, ki že na prvem zmenku kažejo, da bo boljše, če ne bosta skupaj

Na prvem zmenku široko odprite oči in če opazite sledeše štiri rdeče zastavice, ne razmišljajte o drugem srečanju.

31.5.2022 ob 8:21 | Foto: Tom Merton/Gettyimages | Avtor: M. FL.

4 (opozorilni) znaki, ki že na prvem zmenku kažejo, da bo boljše, če ne bosta skupaj

Zmenki so včasih bolj, drugič manj prijetni. V idealnem svetu bi z njihovo pomočjo takoj vedeli, ali je nekdo prava izbira ali ne, a na žalost temu velikokrat ni tako.

Posledično pogosto prihaja do napačnih odločitev, katerih bi bilo veliko manj, če bi že na prvem zmenku prepoznali očitne rdeče zastavice, ki jih nikakor ne bi smeli spregledati.

Katere opozarjajo, da drugi zmenek ni pametna ideja, navaja Your Tango.

1 Odnos do vas in do drugih

Kako se potencialni kandidat obnaša do vas? Če nekdo ne upošteva vaših meja, ni spoštljiv do vas, se ne ozira na vaše želje in pričakovanja, vam vsiljuje svoje mnenje ter prepričanje, se njegovo razpoloženje hitro spreminja, ne sprejema drugačnega mišljenja, se hitro zaplete v spor in je nespoštljiv ter celo nesramen do ljudi, s katerimi na zmenku prihajata v stik, opustite misel na drugo srečanje.

Nekdo, ki vas že na prvem ne spoštuje in ne spoštuje ljudi nasploh, žal ne more biti dober partner.

2 Prehitro preveč

Ekstremi nikoli niso dobri. Če se vam zdi, da vaš spremljevalec zahaja v skrajnosti, naj bo prvi zmenek tudi zadnji.

Pretiravanje se praviloma kaže v deljenju preveč osebnih informaciji, v želji, da bi čim več osebnih informaciji dobil od vas, v objokovanju nekdanjih napak ali v poveličevanju sebe ter svojih dosežkov.

Pozorni bodite tudi, če je vaš spremljevalec pretirano godrnjav in se v restavraciji pritožuje nad postrežbo in hrano, na cesti nad prometom, skratka nad vsem, kar mu neupravičeno ali upravičeno ni všeč. Pretirana kritika kaj lahko nakazuje na osebo z močno izraženo željo po nadzoru.

Na drugi strani je nekdo, ki je pripravljen vsakomur za vsako ceno ugajati. Osebe, ki so pretirano uslužne in nikoli ne povedo svojega mnenja, imajo praviloma nizko samozavest.

Drži, nihče ni popoln, a vse omenjeno so očitne rdeče zastavice, ki opozarjajo, da nadaljevanje odnosa ne bo prineslo nič dobrega.

3 Odločanje, odločanje

Že dogovarjanje glede tega, kdaj in kje se bosta sestala, je trajalo v nedogled. Kajti vmes si je petkrat premislil in predlagal drug čas ter drugo lokacijo.

Ko se končno snideta, pol ure zre v jedilnik restavracije in se odloča, kaj bo naročil za jedačo in pijačo. Skratka, okleva tako dolgo, da ste vi že vsega naveličani, preden do postrežbe sploh pride.

Ekstremna neodločnost je še ena od izrazitih rdečih zastavic, ki jih ne bi smeli spregledati. Prav tako kot tudi ne dejstva, da vse odločitve prepušča vam. Oboje kaže na nizko samozavest, kar nikoli ni dobra popotnica za zvezo.

4 Monologi

Prvi zmenek naj bi bil dobra priložnost, da dve osebi druga o drugi zbereta nekaj osnovnih informaciji. Poglobljenega spoznavanja na njem ni pričakovati, a priložnost pripovedovati in poslušati morata imeti oba.

Če se zmenek spremeni v monolog ter neskončno opevanje samega sebe, imate opravka z nekom, ki je zagledan vase.

Pozorni bodite tudi, kadar druga stran zgolj zastavlja vprašanja in pričakuje vaše odgovore nanje, o sebi pa ne pove ničesar. V tem primeru vam lahko prikriva pomembne informacije.

Kot rečeno: prvi zmenek mora temeljiti na pogovoru, iz katerega obe strani dobita približno enako informaciji. Dejstvo, da se ne odvija po tem scenariju, vzemite kot še zadnjo rdečo zastavico, ki je, sebi v prid, res ne bi smeli ignorirati.

Preberite še: Neprijetnega vonja, pomanjkanja domišljije in česa še ženske niso pripravljene odpustiti (resnične izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Štiri dopustne laži na prvem zmenku


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)