Obupan zaljubljenec: »Dekletova mama pričakuje, da bo živela z nama«

28-letni fant je pri selitvi z dekletom v skupno stanovanje naletel na nenavadno oviro.

5.3.2022 ob 5:31 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Obupan zaljubljenec: »Dekletova mama pričakuje, da bo živela z nama«

Strinjali se boste, da se je dobro razumeti s starši svojega partnerja. Kajti je že tako, da odnosi med tastom in taščo zvezo lahko okrepijo ali jo na drugi strani peljejo v pogubo.

In čeprav je 28-letni moški, ki je Redditu zaupal res nenavadno težavo, storil vse, da bi očaral mamo svoje izvoljenke, ni bil pripravljen na tisto, kar je sledilo dejstvu, da bi se parček rad preselil v skupno stanovanje in zaživel samostojno življenje.

Počutim se kot najstnik ...

V zvezi sta že dve leti in odločila sta se, da je čas za naslednji korak. Vse je teklo kot namazano, dokler dekletova mama ni začela vztrajati, da selitve hčerki ne dovoli razen v primeru, da jo par v novo stanovanje vzame s seboj.

"Ni težava v tem, da me ne bi marala ali da ne bi želela, da bi njena hčerka živela z mano, a kot samska ženska noče ostati sama potem, ko bo hči končno odletela iz gnezda," je zapisal in potožil:

"Letom navkljub se počutim kot najstnik, kajti sestajam se z nekom, katerega starš je vedno med nama."

Toksičen odnos med mamo in hčerko

Na žalost nič ne kaže, da bi se situacija kaj kmalu izboljšala, saj mama dekleta vse močneje pritiska na hčerko, ta pa dobiva vse močnejši občutek, da ji mora usteči in jo rešiti.

"Med mamo in hčerko je nastal toksičen odnos, česar se moje dekle dobro zaveda in tudi sama je že naveličana vsega," pojasnjuje obupani zaljubljenec in se sprašuje:

"Je vredno čakati in upati, da se bodo stvari spremenile? Naj povem, kaj si sam mislim o celotni zgodbi in pričakujem, da bom slišan ali je to morda znak, da razmerje nima prihodnosti?"

Dobronamerni nasveti

Drugi uporabniki Reddita so mu z nasveti hitro priskočili na pomoč. En od njim mu tako svetuje, naj bo z dekletom odkrit in naj ji pove, kaj si misli o vsem skupaj.

Drugi meni: "Bolj, kot dekle popušča mami, več njenih in vajinih odločitev prepušča v njene roke. Glavni problem je tu v dekletu, ki mora delati na sebi, morda celo obiskati kakšno terapijo."

"Preprosto povedati moraš dekletu, da nimaš namena živeti z njeno mamo in v bistvu je prav ta situacija kritična točka vajine zveze."

"Imaš očitne pomisleke glede dinamike vajinega razmerja in njenega odnosa do mame, kar so povsem utemeljene skrbi," pa je mnenje še enega od bralcev.

Kaj pa bi mu svetovali vi?

Preberite še: Pet znakov, da sta pripravljena za skupni dom

Morda vas zanima tudi: 11 jasnih dokazov, da sta pripravljena na skupno življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)