5 manter, ki v življenje kličejo denar

Denar sicer res ne more kupiti sreče, pa vednar je dobro poznati mantre, s katerim lahko povečate priliv na svoj bančni račun.

18.3.2022 ob 5:23 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

5 manter, ki v življenje kličejo denar

Misli se močno odražajo na dejanjih in njihovih posledicah. Zato različne mantre ali pozitivne afirmacije, ki so usmerjene k določenemu cilju ali dobrini v življenju, lahko prinesejo pozitivne spremembe.

Tudi z vidika denarja. Z njim povezane mantre pomagajo spremeniti razmišljanje in občutke, ki jih zbuja denar, hkrati odpravljajo ovire, s katerimi z vidika zaslužka velikokrat sabotiramo sebe. Posledično se na račun steče manj, čeprav bi se lahko več.

Jasno je, da zgolj mantre za večji zaslužek oziroma za več denarja ne bodo dovolj, najbrž bodo potrebne večje strukturne spremembe, a določene mantre, ki si jih večkrat ponavljate, lahko znatno prispevajo k doseganju cilja. Pet učinkovitih niza portal Sensa.hr.

Moj denar je pozitivno sredstvo, ki mi pomaga živeti sijajno življenje

Mnogi na denar gledajo kot na nekaj slabega, pokvarjenega in umazanega. Dojemajo ga zgolj kot sredstvo, ki pomaga do lepega življenja. Pogosto ga dojemajo tudi kot vir stresa in skrbi. Takšne misli o denarju ustvarjajo ovire za večji zaslužek.

Tu torej nastopi omenjena mantra, s pomočjo katere boste premagali čustvene ovire in negativno percepcijo denarja. Tako z vidika služenja kot zapravljanja.

Moj denar me vzdržuje in dovolj ga imam

Živimo v svetu, ko bi vsi imeli radi več. Zlasti v smislu materialnih dobrin, torej tudi denarja. Na žalost takšno razmišljanje in primerjave z drugimi, ki imajo več, v življenje vnašajo negativno klimo, ta pa ustvarja vse večje nezadovoljstvo ne glede na to, kako visoki so zneski, ki se stekajo na račun.

Prepoznavanje resničnega bogastva v življenju (zdravje, družina, prijatelji, varen dom in podobno) vas bo pripeljalo do tega, da boste cenili tudi druge dobrine, ki poleg denarja pomagajo do srečnega in kvalitetnega življenja.

Moj denar je kot bumerang, vedno se vrne

Denar mora krožiti. Na žalost je vse več tudi takšnih, ki jih je strah zapravljati, saj se bojijo, da se bodo zaradi potrošnje znašli v stiski. Seveda je treba potrošnjo prilagoditi zaslužku in ostajati v mejah svojih zmožnosti, a obsesivno varčevanje prav tako ni pot do večjega blagostanja.

Mantra, ki vam bo pomagala iz takšnega razmišljanja, se glasi: moj denar je kot bumerang, vedno se vrača k meni. Čeprav morda ne v fizični, temveč v obliki, ki prinaša še več zadovoljstva.

Obožujem denar in denar obožuje mene

Le redki na glas priznavajo, da imajo radi denar.  Vendar je zanikanje tega še ena misel, ki preprečuje višje prilive.

Nič ni narobe, če priznate, da imate radi denar in ga povezujete s srečo ter s pozitivnimi čustvi. S pozitivnim odnosom do denarja boste odprli več poti za njegov dotok in tudi okrepili svojo samozavest.

Denar mi omogoča širiti pozitivo

Mnogi se zaradi denarja, ki ga zaslužijo, počutijo slabo in imajo občutek, da so po značaju slabši od onih, ki služijo manj. A ko svoje obilje začnete povezovati s pozitivnim učinkom, se odprejo načini za višje zaslužke in s tem za večjo varnost.

Ta afirmacija pomaga ohranjati pozitiven odnos in ponos zaradi denarja, s katerim lahko življenje izboljšate sebi ter drugim.

Preberite še: Redki kovanci za dva evra, ki vam lahko prinesejo bogastvo

Morda vas zanima tudi: Kovanec za en cent, ki je vreden 6000 evrov (poglejte, če je v vaši denarnici)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)