13 stvari, ki so znane o otroku princa Harryja in Meghan Markle

Vse bolj se bliža dan, ko bo na svet prijokal še en potomec britanske kraljeve družine, ki že pred rojstvom zbuja veliko zanimanja.

20.1.2019 ob 4:55

meghan_markle_princ_harry_micna.jpg

Že kar nekaj vode je preteklo od tedaj, ko sta princ Harry in Meghan Markle oznanila, da bosta postala starša. Ker še nerojeno dete nedvomno zbuja veliko zanimanja po vsem svetu, poglejte nekaj zanimivih dejstev, ki jih o njem prinaša Cosmopolitan.

1 Megan bo rodila spomladi

Tedaj, ko sta bodoča starša naznanila, da pričakujeta (15. oktobra lanskega leta), je bila Meghan v 12. tednu nosečnosti. Torej bo rodila nekje aprila in bo njen otrok le približno leto dni mlajši od princa Louisa.


2 Harry in Meghan sta obiskala nekaj držav, kjer je prisoten virus zika, a sta se pred njim zavarovala

Novica o nosečnosti je v javnosti odjeknila tedaj, ko sta bila Meghan in Harry na turneji, med katero sta obiskala tudi Fiji in Tongo, kjer je prisoten virus zika. Seveda sta se pred tem posvetovala z zdravniškim osebjem in se s primerno zaščito obvarovala pred morebitno okužbo.

3 Obstajajo ugibanja o imenu otroka

Na Otoku po zgodovinski tradiciji padajo stave o tem, kako bo otroku ime. Trenutno na stavnicah vodijo Alice, Arthur, Philip, Victoria in Diana. Katero ime se zagotovo ne pojavlja? Samantha. Tako se namreč imenuje polsestra vojvodinje, s katero res nista v najboljših odnosih.

4 Družini sta novico sporočila na poroki princese Eugenie

Nekoliko nenavadno je, da je par z novico o nosečnosti ožjo kraljevo družino presenetil na poroki princese Eugenie. In jo tako malo zasenčil.

princesa_eugenia_poroka_micna.jpg

5 Otrok uradno ne bo princ ali princesa. Razen, če bo kraljica Elizabetha naredila izjemo

Otrok Meghan in Harryja bo v vrsti za nasledstvo prestola za svojim očetom. Na tej lestvici bo zasedel sedmo mesto. Ne glede na to, ali bo deček ali deklica, zaradi pravila iz davnega leta 1917 ne bo princ ali princesa.

Zakaj? Po mestu za nasledstvo prestola bo predaleč od kraljice, da bi mu uradno pripadal ta naslov. Razen, če bo glava družine pripravljena storiti izjemo.


6 Člani kraljeve družine komaj čakajo njegov prihod

Kate Middleton in princ William sta resnično vesela za Meghan in Harryja. Kot je povedal vir blizu družine, je prava beseda navdušena. Navdušena je tudi kraljica. Meghanina mama Doria prav tako komaj čaka, da bo postala babica.

7 Ob oznanitvi je bilo nekaj kontraverznosti

Bodoča starša sta svetovno javnost z nosečnostjo seznanila 15. oktobra. To je svetovni spominski dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.

Uporabniki Twitterja niso bili najbolj navdušeni nad dejstvom, da je kraljevi par za oznanitev pričakovanja izbral prav ta dan.


8 Meghan razmišlja o porodu doma in namerava izpustiti slavno fotografijo po odhodu iz porodnišnice

Meghan se namerava izogniti tradicionalnemu fotografiranju po odhodu iz porodnišnice. Razlog? Najbrž sploh ne bo rodila v tej ustanovi temveč v Winsdorju, kjer bo takrat bivala. Torej je zadeva smiselna, čeprav povsem drugačna, kot pri Kate in Diani.

9 Meghan in Harry nameravata naraščaj vzgajati na podeželju

Kot je za US Weekly povedal vir blizu para, mlada starša svojega podmladka ne nameravata vzgajati v hrupnem Londonu. Bolj jima je všeč ideja, da bi živela v svojem domu v Cotswoldu, ki je od Londona oddaljen dve uri vožnje. "Všeč jima je misel, da bi njun otrok odraščal na podeželju," je povedal vir.


10 Je Meghan ob zanositvi dobila nov prstan?

Zagreti oboževalci kraljeve družine opazijo vse mogoče. Tako enemu od navdušenecev ni ušlo, da Meghan, od kar je noseča, nosi nov prstan s tremi različnimi kamni.


11 Domneva se, da bo deklica

Večina je prepričana, da bo otrok deklica. Čeprav za to ne obstajajo nikakršni (širši javnosti) znani dokazi. Nekoč je en od prijateljev Harryju dejal, da je prepričan, da bo fantek, princ pa mu je odvrnil, da se njegova napoved ne sklada z večino. Zdi se sicer, da bi Harry raje punčko. Na zadnji turneji mu je nekdo prišepnil, da upa, da bo deklica. "Tudi jaz," mu je odvrnil princ.

princ_harry_portret_micna.jpg

12 Meghan in Harry si želita, da bi imel otrok čim bolj normalno življenje

Kot je povedal poznavalec kraljeve družine, Omid Scobie, Meghan in Harry ne nameravata razvajati svojega otroka. Živel naj bi čim bolj normalno življenje in osvajal znanja ter vrednote, ki bi mu kasneje pomagale na poti odraščanja. "Meghan se namerava z otroci voziti s podzemno železnico in jim nalagati različna opravila," je povedal Scobie za US Weekley.


13 Meghan se te dni počuti zelo noseča

Ko se je pred kratkim Meghan pojavila v javnosti, je na vprašanje oboževalke, kako se počuti odgovorila, da zelo dobro in zelo nosečo. Seveda, od srečnega dogodka jo ločijo le še trije meseci.

meghan_markle_princ_harry_noseca_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters, Instagram

Preberite še: To je masaža, zaradi katere je obraz Meghan Markle videti tako izklesan in spočit ali pa Tako je Meghan Markle spremenila princa Harryja odkar sta poročena


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)