11 načinov, ki v trenutku prikličejo dobro voljo

Uporabite jih lahko čisto vsak dan.

25.3.2017 ob 6:05

sreca_shutterstock_378999655.jpg

Ni pomembno, zakaj ste prav danes tako slabe volje. Lahko, ker ste slabo spali, ker vam je zmanjkalo kave ali ker vas je že zgodaj zjutraj nekdo ujezil. Pomembno je slabo voljo pregnati, da ne boste namrgodeni cel dan. Poglejte si enajst preprostih načinov, ki v trenutku odpihnejo slabo ter prikličejo dobro razpoloženje.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku

Pojdite ven: Včasih je vse, kar potrebujete za boljšo voljo svež zrak in košček narave.

Ali poglejte fotografijo z naravo: Glede na študijo, objavljeno v publikaciji Environmental Research and Public Health, že zgolj pogled na delo z zeleno naravo pripomore k boljšemu počutju.

Privoščite si toplo prho: Zaprite oči ter pustite, da vam topla voda teče po telesu in obrazu, namilite se z dišečim milom in skupaj s peno s telesa v odtok odplaknite negativno energijo.

PREBERITE še // Osem stvari, ki jih srečni počno vsak dan

Poslušajte glasbo: Pomislite na poskočno pesem, ki vas bo navdala s pozitivnim nabojem. Dodajte jo na seznam priljubljenih.

Popravite držo: Dvignite glavo, zravnajte ramena in zadihajte na polna pljuča. Tako bosta kisik in dobra energija prišla v vsak kotiček vašega telesa.

Uporabite parfum: Najboljši so cvetlični vonji. Ob njih se boste takoj počutili bolje. Lahko povohate tudi dišeče cvetlice, učinek bo enak.

Nanesite šminko: Že Coco Chanel je dejala, da z lepimi rdečimi ustnicami izgine vsa slaba volja. 

Napišite seznam: Kratek spisek vsega, kar imate radi. Pa čeprav je to košček čokolade, sončen dan ali pretečenih 20 kilometrov. Zagotovo bi se še kaj našlo.

Objavite nekaj zabavnega na Instagramu: Vendar naj bo namenjeno le najbližjim prijateljem. Takšnim, ki vam bodo odgovorili s prav tako smešno objavo. Kdo ima pravi smisel za humor, nedvomno že veste.

Poglejte ljubko fotografijo: Z malimi kužki, mucki ali otrokom v kuhinjskem koritu. Vse to dokazano v trenutku izboljša razpoloženje (kaj sploh počne tam?)

Ponavljajte pozitivno mantro: Zmogla bom, ne bo me dotolklo ali kaj podobnega. Ko ste v avtu, za mizo ali pred sestankom. Sprva se vam bo zdelo smešno, a ko boste nekajkrat spodbudo ponovili, boste v resnici verjeli tistemu, kar govorite ali si ponavljate v mislih. S pozitivno energijo pa bo prišla tudi dobra volja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)