100 % Suzi: Pravljične ilustracije, ki vam polepšajo dan

Pod znamko 100 % Suzi nastajajo ljubke ilustracije, ki so si pot utrle še na voščilnice, planerje, modne vrečke, žepna ogledalca, nakit in kar v okvirje.

16.5.2017 ob 8:15

2-min.jpg

100 % Suzi v vseh svojih odstotkih ustvarja Suzana Šlebir. Ker je redna služba v administraciji nikakor ni veselila, se je leta 2011 odločila za samostojno ustvarjalno pot, za katero danes priznava, da nikakor ni lahka. "Ob vseh vzponih in padcih sem se veliko naučila in se še vedno učim, predvsem pa sem začela spoznavati sama sebe," nam je zaupala ustvarjalka, ki je sicer končala šolo za oblikovanje.

1-min.jpg

Pred nekaj leti je zaradi odnosa do ustvarjalcev, ki ga je bila deležna pri enem izmed projektov, 100 % Suzi nekako zavrgla, a se je počasi začela pobirati in spoznala, da je znamka del nje in zdaj spet veselo ustvarja. Na srečo!

Pri Suzi danes nastajajo predvsem ljubke ilustracije za majhne in velike otroke. Ilustracije nato tiska na različne uporabne izdelke, kot so nakupovalne vrečke, voščilnice, planerji, žepna ogledalca, broške, lesen nakit ali pa jih pospravi kar v okvir. Pravi, da se je v prejšnjih letih pri ustvarjanju še nekako iskala, sedaj pa je svoj navdih našla predvsem v motiviki narave oziroma v drobnih rastlinah – listkih, ki jo sicer spremljajo že ves čas ustvarjanja.

3-min.jpg

Ima svoj stil slikanja, pri katerem uporablja akvarele, gvaš barve in tuše, v njenih delih je veliko drobnih detajlov in natančnosti. "Zelo sem vesela, da ljudje moj slog tudi prepoznajo. Mislim, da so bile najbolj prepoznavne moje 100 % Suzi punčke, sedaj pa me poznajo po drobnih listkih," nam zaupa.

4-min.jpg

Svoj delovni kotiček nam v smehu opiše kot urejeni kaos. "Kadar ga pospravim in je vse lepo na svojem mestu, ideje za ustvarjanje nikakor ne najdem, potem traja nekaj dni, da je vse spet lepo razmetano, in lahko začnem. Navdih najdem vsepovsod, trenutno pa predvsem v naravi. Je pa res, da imam vedno veliko idej, ki mi letijo po glavi, in se zelo težko osredotočim na eno samo," pravi Suzana, ki je ravnokar ustvarila novo kolekcijo, tik pred tem, da zaživi, pa je tudi njena spletna trgovina.

5-min.jpg

In kdaj hobi prerase v posel? "Mislim, da predvsem takrat, ko se odločiš in zbereš pogum. Je pa ta pot kar težka, še posebej, če si bolj sanjavi umetnik in ne podjetnik," sklene Suzi.

6-min.jpg8-min.jpg7-min.jpg

Avtor: Maja Fister

Foto: 100 % Suzi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)