10 stvari, ki jih nikoli ne smete reči neodvisni ženski

So pač bolj direktne.

11.1.2018 ob 10:00

zenska_micna.jpg

Neodvisne ženske so največkrat prikazane kot feministke, ki sovražijo moške in so zastrašujoče ter hladne. A to je daleč od resnice, saj so le odločne, v svoji koži se dobro počutijo, predvsem pa so samostojne. Res je, da, ko jih nekdo ali nekaj izzove, ponavadi niso najbolj prijazne, a to še ne pomeni, da niso tako sočutne in ljubeče, kot vsi ostali. Imajo samo bolj direktno pot od točke A do točke B, naj bo to v pogovoru ali na splošno v življenju. Če se torej želite izogniti hladnim ali zastrašujočim odgovorom, se naslednjič, ko govorite z njimi, raje izogibajte naslednjih fraz ali vprašanj.

1. “Sama greš?”

Ko nekomu poveste, da greste sami na večerjo ali v kino, pri ljudeh izzove enako reakcijo, kot če bi rekli, da ste se sami igrali igro z žogo. Nekateri vam namenijo žalosten pogled, drugim ni nič jasno. A zakaj bi bilo to depresivno in žalostno? Neodvisne ženske se same počutijo prijetno in jim biti same ne predstavlja prav nobene težave. V bistvu je tako najlažje doseči mentalno jasnost in samozavedanje, delo na sebi pa je zagotovo nekaj, s čimer bi se lahko ukvarjalo več ljudi.

2. “Dopolnjuje me.”

Si bila prej samo polovica sebe? Ta fraza se mogoče zdi romantična, a če dobro pomislite, je bolj žalostna. Če rečete, da je druga oseba odgovorna zato, da se vi počutite kot celota, to pomeni le, da sami ne morete in ne znate živeti. Neodvisne ženske imajo rade same sebe, preden imajo rade druge, zato se manj obremenjujejo, ko se neposrečene kratke romance hitro končajo.

3. “Zakaj si samska?”

Preprosto – ker si želijo biti. Seveda imajo lahko ogledanih nekaj moških, a enostavno ne želijo izgubljati časa z brezpomenskimi razmerji. Najraje se obkrožajo z ljudmi, ki so boljši in pametnejši kot one. Če verjamejo, da potencialni kandidati nimajo podobnih ali boljših značilnosti, se privlačnost precej zmanjša.

4. “Ker je moški, bi moral plačati račun.”

Vsak med nami si občasno želi, da bi mu drugi plačali račun. A ko to postane stalno pričakovanje, nastane problem. Tudi ženske delamo in plačujemo račune, zato nimamo izgovora, da ne bi na vsake toliko tudi me plačale račun na zmenku.

5. “Tvoja izguba.”

Ne gre zato, da so neodvisne ženske bolj samozavestne ali domišljave. A točno vedo, koliko so vredne in ne čutijo potrebe, da bi se zapletale s čisto vsakim, ki jim prekriža pot.

6. “Ne smeš … ali ne moreš ...”

Če zavestno ne iščejo vašega mnenja, ne potrebujejo vašega dovoljenja. Neodvisne ženske vedo, kaj hočejo in ne marajo, da jim drugi govorijo, kaj lahko in kaj ne smejo. Zavedajo se razlike med trmo in odločnostjo. Cenijo različne poglede in imajo rade razmišljanje drugih, a če dobijo občutek, da jih nekdo želi nadzorovati, tega ne marajo.

7. Lahko s sabo pripeljem fanta/moža/partnerja?

So dogodki, na katere je normalno, da s sabo pripeljete partnerja, a so tudi priložnosti, kot je večer samo za dekleta, večerje itd., na katerih raje vidijo, da pridete same. Ne gre zato, da neodvisne ženske ne marajo vašega fanta, moti jih bolj to, da njihove prijateljice ne morejo preživeti nekaj časa ločeno od svojega partnerja.

8. “(Tukaj vstavite veličasten kompliment)”

Neodvisne ženske si želijo biti spoštovane, a si ne želijo, da jih postavljajo na piedestal, saj zna biti to včasih prav neprijetno. Želijo si, da so njihovi talenti in kvalitete prepoznani, a za njih ne potrebujejo stalne potrditve.

9. “Naj naredim namesto tebe.”

Neodvisne ženske nimajo težav prositi za pomoč, ko jo potrebujejo, a so užaljene, ko drugi predvidevajo, da ne zmorejo same. Ne gre za to, da si hranijo ego, samo želijo dati vedeti, da so ženske prav tako sposobne kot moški. Ponudite jim svojo pomoč, a ne vztrajajte pri njej, če je ne potrebujejo.

10. “Potrebujem ga.”

Neodvisne ženske hočejo partnerja, a ga ne potrebujejo. Razmerja vidijo kot nek dodatek in pozdravljajo razmerja, ki dodajo nekaj vrednega njihovemu življenju, a niso stalno na preži, da bi zapolnile praznino.

Avtorica: K. R. 

Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)