9 stvari, ki si jih privoščite po razhodu (in to brez slabe vesti)

Do nekaterih stvari ste po razhodu s partnerjem preprosto upravičeni in za početja, ki pomagajo ublažiti bolečino, se vam ni treba opravičevati.

14.5.2019 ob 4:17

presenecena_mlada_zenska_rjavolaska_telefon-micna.jpg

Konci intimnih zvez so boleči. In ni recepta, ki bi vsem pomagal pri blaženju občutkov, ki razhod spremljajo.
Obstajajo pa dejanja, ob katerih srce krvavi v manjši meri. In do njih ste upravičeni. Kaj vse vam je tedaj, ko se utapljate v žalosti dovoljeno, razkriva Your tango.

Spremenjenemu družabnemu življenju

Sta imela z bivšim pestro družabno življenje, velik krog prijateljev in sta rada obiskovala zabave ali se družila kar tako? Torej vam bo po razhodu najbrž zaprijalo, da bi se umaknili iz družabnega življenja in se obdali s kokonom ter večere preživljali v pižami. Nič narobe. Če vam to prija, to lahko storite.

In obratno: če sta se raje držala bolj zase, vam mirni večeri na kavču najbrž ne bodo ravno dišali. Torej je povsem sprejemljivo, da si na ustnice nanesete šminko in se podate v svet. Včasih sprememba rutine znatno pripomore k prebolevanju ljubezenskega brodoloma.


Visenju na telefonu

Prijateljice vam ne bodo zamerile, če jih boste poklicali. Večkrat na dan. In jim izlili dušo. One hočejo biti tam za vas, hočejo vam pomagati pa čeprav samo tako, da vas poslušajo. V tem je smisel prijateljstva.


Tolaženju s hrano

Čas po razhodu ni primeren za štetje kalorij. Če bolečino vsaj nekoliko ublažijo sladoled, čokolada, pečen piščanec ali čips, nanje glejte kot na zdravilo. Vse, kar vsaj za trenutek izboljša počutje in razpoloženje, je dovoljeno.


Jokanju do onemoglosti

Nič ni narobe, če jočete. Veliko. Solze očistijo dušo, z njimi se sproščajo negativni občutki in pomagajo. V resnici. Še enkrat: jokati se spodobi. Do joka ste upravičeni.

zenska_razhod_zalostna_hrana_micna.jpg

Pogrešanju bivšega

Bodimo odkriti, skupaj sta preživela veliko lepih trenutkov. Zato ni prav nič narobe, če ga pogrešate. To je povsem normalno. In verjemite, sčasoma bo minilo.


Blokiranje bivšega (kjerkoli je mogoče)

Na telefonu, na družabnih omrežjih, povsod, kjer obstaja gumb onemogoči, ga izkoristite. Izbrišite ga iz virtualnega življenja. V teh trenutkih vam res ni treba spremljati, kaj, kako in s kom počne.


Pretiravanju na družabnem omrežju

V resnici z njimi lahko ubijete veliko časa. Tudi, če sicer niste naklonjeni objavam, si dajte duška. Objavljate podrobnosti iz vašega dneva, razglašajte, kaj počnete, klepetajte s prijatelji, skratka poskrbite, da boste opazni. Nihče vam tega ne bo zameril.


Mešanim občutkom

V enem trenutku se boste počutili čudoviti, samozavestni, polni nove energije, že v naslednjem boste znova na tleh. Žalostni, pobiti nesrečni. Nihanja razpoloženja po razhodu so nekaj običajnega in povsem sprejemljivega. Sami in vsi, ki vas imajo radi, to morajo razumeti.


Koraku naprej

In še zadnje, do česar ste po razhodu upravičeni: do koraka naprej. Kdaj ga boste zmogli, je sicer nemogoče vedeti, a tedaj, ko boste začutili, da ste pripravljeni, da ste preboleli in da je čas za novo zgodbo, ne oklevajte. Kajti ne glede na to, kako grd in boleč je bil razhod, zagotovo vas v prihodnosti čaka še veliko lepega.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Slavni pari z neslavnim koncem (kaj se lahko naučimo iz njihovih zgodb) Ali pa: Seznam ljudi, ki vas ne bodo več marali, če gresta narazen

Preberite tudi: Presenetljiv razlog, zakaj ostajamo v razmerjih, ki nas ne osrečujejo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)